Idén október 13-15. között új helyszínen, Budán, a Gesztenyés-kertben várja az édesszájú látogatókat az 5. Kürtőskalács Fesztivál. Nagykoncertek, közönség kedvencek, gyerekműsorok, alternatív és kortárs előadások, kiállítások, gyerekpályázatok, jótékonysági kürtőskalács-sütés (Kürtős Kaland), kézműves vásár és mesterség bemutatók, Hungarikum sátor és nem utolsó sorban kürtőskalács minden ízben, méretben és mennyiségben.

„Idén egy teljesen új helyszínen, a festői belvárosban várjuk a kürtőskalács szerelmeseit a már hagyománynak számító gasztro-, kulturális fesztiválunkra, melynek középpontjában most is az erdélyi finomság, a kürtőskalács áll. A jól bevált ízek mellett ismét lesznek különleges kürtősdesszertek. Az új, izgalmas ízesítéseket csak a Fesztiválon leplezzük le a nagyközönség előtt. Felállítjuk a „Csináld magad!” sátrat, melyben mindenki elkészítheti kedvenc kürtőskalácsát, valamint ebben az évben is megrendezzük a nagy hagyománynak örvendő közösségi kürtőskalácssütést, melynek idén a Kürtős Kaland nevet adtuk. A jótékonysági sütésnek, mint minden évben, most is izgalmas tétje lesz. Az édességek mellett a Faszénen Sült Ételek Udvarában Serényi Zsolt, a Tetovált séf, illetve Jancsa Jani, a Burger pápa grillbemutatókkal szórakoztat, de lesz faszénen sült székely miccs, bárány nyárs, csevap és szarvas burger is, mellé finom sörök és jó borok. A kisszínpadon szén-kvízjáték, stand up és utcazene, körülötte pedig faszenes erősségi-ügyességi próbák is várják az érdeklődőket. Mindenkit sok szeretettel várunk hazánk egyik legédesebb, de biztosan a legillatosabb őszi fesztiváljára!” – mondta András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál megálmodója.

Kürtőskalács fesztivál 2A háromnapos rendezvényen koncertekben sem lesz hiány, péntek este az Indygo után a Bagossy Brothers Company ad nagykoncertet, szombaton fellép Pély Barna, majd Keresztes Ildikó koronázza meg az estét, míg vasárnap Szűcs Gabi varázsolja el az érdeklődőket a Stereo Swinggel.

Ami a kisgyermekeket illeti, őket is igazi programkavalkád várja az 5. Kürtőskalács Fesztiválon. A kicsik a Gyerekligetből hallgathatják meg Pom Pom meséit, a Kolompos Zenekart vagy a színpadnál bábelőadást is láthatnak. Itt állítják fel a „Csináld magad” sátrat is, ahol mindenki maga készítheti el kedvenc kürtőskalácsát. A nagyobbak játszhatnak a Székelyföldi Legendárium két óriás társasjátékával vagy kipróbálhatják az életnagyságú malomjátékot is.

Kürtőskalács fesztivál 1Október 13-15. között mindenképp érdemes lesz kilátogatni az 5. Kürtőskalács Fesztivál új helyszínére, a Gesztenyés-kertbe, ahol számos meglepetéssel, az előző évek remek hangulatával, színes programkínálatával és ínycsiklandozó kalácsaival várnak minden érdeklődőt. Az idei fesztivál fővédnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés elnöke, a házigazdája pedig Berecz István lesz.

„Kürtőskalács: Kürtős Kaland”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ