A „Kolonics György, a sportlegenda”, kiállítás egy részét hozza el a szeptember 15-16-ai Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvényre a Kolonics György Alapítvány.

A Kolonics György Alapítvány névadója kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok magyar kenus, összesen 21 alkalommal hallhatta hazánk himnuszát a dobogó legfelső fokán. 2008. július 15-én, edzés közben, tragikus hirtelenséggel hunyt el, 24 nappal a 2008-as pekingi olimpia előtt, ahol Kozmann Györggyel képviselték volna Magyarországot kenu kettesben 500 és 1000 méteren. Kolonics Györgynek ez lett volna az ötödik olimpiája.

Kolonics György kiállítás Nagy Sportválasztó 1Az Alapítvány fő tevékenysége Koló emlékének, szellemiségének megőrzése, bemutatása, a fiatalok sportolási lehetőségének elősegítése, érdeklődésük felkeltése a sport és az egészséges életmód iránt, támogatás motivációjuk megerősítésében és életcéljaik megfogalmazásában.

Idáig összesen 18 alkalommal, Magyarország legkülönbözőbb pontjain volt látható a Kolonics György, a sportlegendacímű kiállítás, ami eddig több, mint ötvenezer látogatót vonzott. A tárlat bemutatja Koló életének legnagyobb sikereit, az érdeklődők megcsodálhatják a felszerelését, illetve szórakoztató történeteket is megismerhetnek a folyamatos edzőtáborok és versenyek világából.

Szeptember 15-16-án XXI. Budapesti Nagy Sportágválasztón, betekintést kaphatunk a kiállítás egy részébe és találkozhatunk a kajak – kenu sportág kiválóságaival, köztük Koló volt csapattársaival, Kozmann Györggyel és Kiss Tamással akik a szeptember 15-i pénteki 10 órás hivatalos megnyitót követően a színpadon mesélik el  Kolóról emlékeiket.

Szeretettel várunk mindenkit a XXI. Budapesti Nagy Sportágválasztón!

Helyszín:
Merkapt Sportközpont, Budapest, X., Maglódi út 12/a.  Nyitva tartás: 9-17 óra között.

A BELÉPÉS INGYENES!

A rendezvényről további információ és regisztráció a www.sportagvalaszto.hu honlapon található.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ