2017. október 6-án mutatja be a Lepkegyűjtő Produkció Duncan MacMillan „Dolgok, amikért érdemes élni” című keserédes monodrámáját Pokorny Lia szereplésével a Centrál Színházban. Az előadás a női lélek fejlődéséről, a nővé válásról, az élet pozitív és negatív oldalairól szól. Horgas Ádám rendezésében a színésznő interaktív improvizációs tartalommal tölti meg a színháztermet, amellyel a jelenlévő nézőket egyre mélyebbre tudja vinni a történetmesélésben. Sírás és nevetés egyenesen ajánlott.

Depresszió és bezárkózás – ezekkel a jelenségekkel felnőttként sem könnyű megbirkózni, egy pár éves kislány számára pedig szinte érthetetlenek. Miért szomorúak az emberek? Miért gondolják, hogy valamiből nincs kiút? A szüleit segíteni akaró főszereplő tehetetlenségében váratlan döntést hoz: listára veti azokat, amikre gondolva minden bánatát eleresztheti. Ahogy múlnak az évek, a lista egyre bővül, de nem csak a felírt elemek változnak meg – magukkal változtatják a középpontban álló kislányt az általánostól a felnőtt életig.

„Ha úgy élik le az életüket, hogy a végén rájönnek, hogy egyszer sem voltak elviselhetetlenül szomorúak, akkor valószínűleg nem figyeltek oda eléggé.”

Szinlap.DolgokAmikertErdemesElniDuncan MacMillan színdarabja Horgas Ádám rendezésében elevenedik meg 2017. október 6-tól a Centrál Színház színpadán. Az édes-keserű színmű főszerepében Pokorny Lia írja a listát, a darab közben alkotva és improvizálva. A színésznő ugyanis nem engedi kicsúszni a közönséget a történetből, az érkezéstől kezdve társként szólítja meg a jelenlévőket, sokszor tőlük kérve tanácsot vagy partnerséget a depresszió-szeretet-bizonytalanság hármas reménytelenségében. Így válik a távolról közönnyel szemlélhető, szinte unalmas emberi sorsokból a nézők saját sorsa is.

A Lepkegyűjtő Produkciót az azonos című előadás sikerét követve hozta létre Bereczki Zoltán és Ferenczi Orsolya. A több mint 125 előadást megélő darab után tavaly a „lélek meséjét”, azaz a Pillanatfelvétel című szerelmi drámát vitték színpadra az Átrium Filmszínházban, a Dolgok, amikért érdemes élni októberi bemutatója után pedig George Orwell kultikus disztópiáját, az 1984 feldolgozását mutatják be 2018 februárjában. Minden produkciójuk állandó rendezője Horgas Ádám.

További előadások:

  • Október 6. Centrál Színház
  • Október 7. Centrál Színház
  • Október 12. Debrecen Lovarda
  • Október 20. Gödöllő Művészetek Háza
  • Október 29. Szolnok Aba Novák Művelődési Központ

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ