2017. október 5-én Réthly Attila rendezésében mutatja be az Orlai Produkciós Iroda a Love Love Love című szatirikus komédiáját Schruff Milán, Nagy Dániel Viktor, Péter Kata, Gubik Petra/Szabó Irén és Dékány Barnabás szereplésével. A darab azokról és főleg azoknak szól, akik a 60-as években világmegváltó szándékkal hallgatták megannyiszor a The Beatles slágereit és feltétlen hittel akartál megváltoztatni a világot; a darab megmutatja, hogy a nagy álmaikból megvalósítottak e bármit, hogyan tudtak élni a nagy szabadság érzésével és mit adtak át a jövő generációjának. Az előadás októbertől folyamatosan látható a Belvárosi Színházban.

Orlai Love Love Love flyer“All you need is love” énekli a Beatles 1967-ben nem csak koncerten, rádióban, de már a televízióban is. Az első egész világot behálózó élő tévéközvetítést több, mint négyszáz millióan nézik izgatottan a Földön. Köztük Sandra és Kevin is, két londoni fiatal, kiknek szíve tele a szabadság, a végtelen lehetőségek és a könnyű élet reményével. Sorsuk megpecsételődik ebben a megismételhetetlen pillanatban. Napjainkig követi életüket ez a szatirikus komédia, kajánul feltéve a kérdést a “flower power” generációjának: mégis mennyit valósítottatok meg világraszóló álmaitokból és lehetőségeitekből? Milyen világot adtatok át nekünk?„

Az előadás írója, Mike Bartlett Nagy-Britannia egyik ismert és elfogadott drámaírója. Az ország megannyi színházában játsszák a darabjait, melyeket rangos díjakkal is elismerték. A Love, love, love 2010-ben mutatkozott be a közönségnek először Paines Plough rendezésében a Drum Theatre Plymouth támogatásával, majd 2012-ben a londoni premiert követően az egyik kritika így fogalmaz a darabról „hosszú ideje az egyik legigényesebb, legkiválóbb angol színdarab , ami londoni színházban látható.”

A magyarországi közönség számára a hatvanas évek beat korszaka és annak érzésvilága nem ismeretlen, hiszen Bródy János és Adamis Anna dalszövegeit, vagy épp a Hobo Blues Band zenéjét hallgatva, hasonló élmények és vágyak emléke jelenhet meg a lelki szemek előtt. A The Beatles világát pedig senkinek nem kell bemutatni, hiába telt el majd 50 év az említett koncertközvetítés óta.

Az előadást október 5-én, 6-án, 21-én és 30-án 19 órától látható a Belvárosi Színházban.

Stáb:

  • Díszlet – Ondraschek Péter
  • Jelmez – Velich Rita
  • Fordíró – Zöldi Gergely
  • Grafika – Csáfordi László
  • Rendező munkatársa – Kovács Henrietta

Rendező – Réthly Attila

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ