Tudományosan igazolt tény, hogy a káros környezeti hatások komolyan érintik bőrünket és felgyorsítják öregedését. Bőrgyógyászok kimutatták, hogy bőröregedésünk 80%-a olyan öregedést gyorsító tényezőknek köszönhető, mint a légszennyezettség és a napsugárzás. A kor és a genetika csupán a fennmaradó 20%. Az oxidáló támadások a szabadgyökök túlzott termelődéséhez vezetnek a bőr belsejében, ezzel fokozva mélyebb szinteken annak öregedését, illetve a természetes biológiai regenerálódási és védekező mechanizmusok romlását is.

A regenerálódás nélkülözhetetlen a mindennapokban, hogy bőrünk visszanyerje erejét az öregedést gyorsító tényezők elleni küzdelemhez. Valamint segít védeni a bőrt az olyan külső méreganyagoktól, mint a légszennyezettség azáltal, hogy olyan védőréteget képez a bőrön, ami nem akadályozza légzését és kiküszöböli a negatív hatásokat a bőr különböző rétegeiben.

Az Yves Rocher kutató szakértői felismerték az Aphloia-ban rejlő zsenialitást.

Yves Rocher káros környezeti hatások 2Ez a növény hihetetlen regeneráló és védekező képességének köszönhetően képes szembenézni környezetünk káros hatásaival. Az Aphloia ezen képességeit kihasználva szakértőink megalkották kettős hatású ultra-koncentrált kivonatát.

Az ELIXIR JEUNESSE Kettős hatású regeneráló szérum sikere után úgy döntöttünk, hogy ezt a kivételes összetevőt használjuk Elixir Jeunesse családunk fő hatóanyagának, hogy a nőknek egy bőrrel szövetségben álló teljes körű szépségápolási rutint nyújthassunk.

Virginie Couturaud

Az Yves Rocher Tudományos Elemzőközpontjának igazgatója

A bőr megismerésének művészete

A bőr öregedése egy összetett folyamat, amit több tényező is befolyásol. A természetes, genetikai öregedésen kívül a 21. században olyan káros külső tényezőkkel is kénytelenek vagyunk szembenézni, mint a légszennyezettség, a stressz, a helytelen szokások vagy a napsugárzás.

Az általuk generált oxidáló hatások és a metabolizmusban fellépő következményeik módosítják a fehérjék szerkezetét, hatásukra csökken a sejtek közötti kohéziós erő, a felhámot és az irhát összekapcsoló szövetek átrendeződnek. Ráadásul ezek mind a sejtek fulladásához vezetnek, melynek hatására csökken a bőr ragyogása és felerősödnek az öregedés látható jelei (pl. ráncok, feszesség elvesztése).

Fontos tehát a bőrszerkezet megerősítése, illetve nélkülözhetetlen, hogy védjük az öregedést felgyorsító káros tényezőktől és így visszanyerhessük a fiatalos bőr minden jellemzőjét: sima, légző és ragyogó bőr.

HORMONÁLIS ÉS GENETIKAI HATÁSOK, VALAMINT AZ ÉLETMÓD KÖVETKEZMÉNYEKÉNT FELLÉPŐ ÉS A KÜLSŐ-BELSŐ SZENNYEZŐDÉSEK HATÁSÁRA

Felszínen: a szaruréteg átrendeződik, megváltozik vastagsága, a lipidek termelődése csökken, a bőr védőrétege kevésbé működik, a bőr petyhüdni kezd.

A legláthatóbb következmények a RÁNCOK megjelenése, a RAGYOGÁS és a FESZESSÉG ELVESZTÉSE

A mélyben: a sejtek közötti kohéziós erő már nem olyan erős, a felhám és az irha összekapcsolódásánál a szövetek ellaposodnak, a fibroblasztok mérete és száma csökken, a bőr kollagén és elasztin rostjai roncsolódnak.

Yves Rocher káros környezeti hatások 1Megfejtjük a növény nagyszerűségét a Hatóanyag-asszimiláció hatékonyságának érdekében

Kutató szakértőink az Aphloia-t, ezt, a Madagaszkár hegyvidéki területéről származó növényt kivételes védő és regeneráló képessége miatt választották a termékcsalád hatóanyagának. Képes teljesen megújítani gyökerét, és levelében egy olyan természetes molekulát koncentrál, ami hatékonyan védi a külső káros hatásoktól.

Exkluzív technológiánknak, a N.A.T.-nak (Natural Assimilation Technologies) köszönhetően, szakértőink kivonták és koncentrálták ezt az aktív molekulát egy innovatív és természetes S.E.V.-nek (Solvant Eutectique Végétal) nevezett formulába, azért hogy átadhassuk a bőrnek a növény minden hatékonyságát. A N.A.T. technológiával kinyert ultra-koncentrált Aphloia kivonat felszívódik és eloszlik a bőr rétegeiben**, mielőtt a felhám és irha sejtek*** lebontanák azt.

Az Aphloia ultra-koncentrált kivonata ASSZIMILÁLÓDIK a bőrrel.

 *Franciaországban bejegyzett márka.

**In vitro teszt epifluoreszcens mikroszkóppal és tömegspektroszkóppal.

***In vitro teszt az irha és a felhám sejtek mitokondriális aktivitásának serkentéséről.

A begyűjtés művészete a bolygó és a madagaszkári emberek tiszteletben tartása mellett

Szigorú és igényes. Az Yves Rocher csapatai az alábbi 3 ELKÖTELEZETTSÉG mentén megalkuvás nélkül biztosítják növénytermelő hálózatunk nyomonkövethetőségét, biztonságát és felelős működését:

  1. FELELŐS BESZERZÉSI HÁLÓZATOT TARTUNK FENN

Yves Rocher az Aphloia-t Madagaszkár Moramanga régiójából szerzi be egy olyan helyi kis- és középvállalkozáson keresztül, mely a helyiek élet- és munkakörülményeit folyamatosan tiszteletben tartja.

  1. VÉDJÜK A NÖVÉNYT AZ ERŐFORRÁSOK MEGÖRZÉSE ÉRDEKÉBEN

Az Yves Rocher laboratóriuma által felhasznált Aphloia 80%-át olyan nők gyűjtik be, akiket kifejezetten a levelek óvatos leszedésére képeztek ki. Kizárólag kézzel és csak az októbertől áprilisig tartó esős időszakban végzik a begyűjtést, hogy a növény megőrizhesse megújulási képességét.

  1. TÁMOGATJUK A HELYI LAKOSSÁGOT

Az Yves Rocher márka ipari eszközök finanszírozásával támogatja beszállítóit. Célunk, hogy lehetővé tegyük számukra, hogy a jövőben maguk alakíthassák a növényt kivonattá és ezzel növelhessék a hozzáadott helyi értéket.

A márka szakértői készítettek egy környezeti felmérést a növényről, hogy a megfelelő módon irányíthassák a begyűjtés teljes folyamatát, például a legideálisabb keverék összeállítását vagy helyszín kiválasztását… A francia Mezőgazdasági Kutatóközponttal készített kutatási eredményeket ezután egy tudományos publikációban összefoglalták és a helyi tudományos közösséggel is megosztották. Az Yves Rocher márka továbbá helyi partner civilszervezete, a Sotramex finanszírozásával is támogatja a madagaszkári lakosságot a drágább növények megvásárlásán keresztül. Valamint támogatja a helyiek oktatását azáltal, hogy részt vállal iskolák, könyvtárak építésének finanszírozásából.

A hatékony arcápoló összetételének titka

A ráncok megjelenésének és a bőrfeszesség elvesztésének legfőbb okai a fehérjeszerkezetek megváltozása és a kollagén széttöredezése az irharétegben.

HATÉKONYSÁG, AZAZ REGENERÁLÁS

In vitro teszttel bizonyítható, hogy az Aphloia ultra-koncentrált kivonatával erősödik a felhám sejtjei közötti kohézió, ezáltal pedig javul a bőrfelszín működése. Konfokális mikroszkóp használatával készített in vivo vizsgálattal pedig észrevehető és számszerűen kimutatható a kollagén rostok állapota a termék használata előtt és után. Ezt a módszert először a szépségiparban alkalmazták a kollagénrostok helyreállításának bizonyítására.

HATÉKONY VÉDELEM A KÁROS HATÁSOK ELLEN

In vitro teszttel bizonyított, hogy az Aphloia ultra-koncentrált kivonata hatékony védelmet biztosít a stressz ellen a bőrsejtek számára, valamint a sejtműködésre is jótékony hatással bír*. Különösképp hatékonyan védi a sejteket a levegőben lévő szennyeződésektől** és javítja életképességüket. In vivo szénteszt segítségével kimutatható az Elixir Jeunesse termékek védelmi vonala a bőrön, illetve a megtapadt szénmolekulák mennyiségének csökkenése***.

A bőr a termék felvitele előtt A bőr a termék felvitele után

*In vitro teszt során fluoreszkáló fény hatására megjelenő stresszfehérjék a fibroblasztokban.

** In vitro teszt, mely során olyan keverékét használtuk a levegő szennyeződését okozó mikroszemcséknek, melyben a részecskék 50%-ának átmérője kisebb mint 10 µm. ***In vivo teszttel igazolt eredmény.

A bőr azonnal fellélegzik, visszanyeri frissességét és ragyogását.

ÖSSZEFOGLALVA:

  • Az ELIXIR JEUNESSE termékcsalád 6 terméket foglal magába.
  • Hatóanyag az Aphloia ultra-koncentrált kivonata. A termékekhez felhasznált Aphloia Madagaszkárról származik, mely az emberek és a bolygó tiszteletben tartására épülő, fenntartható növénybeszerzési hálózatunk része.
  • Az összetételek: Több mint 90%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaznak.
  • Nem tartalmaznak ásványi olajokat, szilikont és parabént.
  • A tégelyek a környezetbarát szemlélet szerint újrahasznosítható üvegből készülnek, a műanyag flakonok pedig 25%-ban újrahasznosított műanyagot tartalmaznak.

AZ ELIXIR JEUNESSE TERMÉKCSALÁD 2017 OKTÓBERÉTŐL KAPHATÓ A MÁRKABOLTOKBAN ÉS A WEBÁRUHÁZBAN.

Regeneráló szérum külső káros hatások ellen 30 ml – 7890 Ft*

Légző bőr regeneráló nappali arcápoló 50 ml – 6990 Ft*

Légző bőr regeneráló éjszakai arcápoló 50 ml – 6990 Ft*

Légző bőr maszk 75 ml – 5990 Ft*

Micelláris arclemosó zselé 200 ml – 2490 Ft*

Élénkítő golyós szemkörnyék ápoló 15 ml – 5790 Ft*

*2017 októberétől ajánlott fogyasztói árak. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ