St.Martin a hazai instrumentális zenei élet elismert és jeles képviselője, aki több mint 20 országban adott már sikeres koncertet. Néhány napja került forgalomba St.Martin Best of Új Dalokkal című cd-je az utóbbi tíz év közönség és St. Martin által is nagyon kedvelt dalok összefoglalója, de négy vadonatúj szám is felkerült, ezek szinte minden szám elhangzik majd a lemezről az előadáson.

Október 28-án, ötödik alkalommal hívja és várja zeneszerető közönséget a MOM Kulturális Központba. A régi és az új fúziója jellemzi ezt a koncertet.

St.Martin nagyszerű session zenészekkel lép fel, akik az improvizáció izgalmas világát mutatják meg, csatlakozik hozzájuk a fiatal, tehetséges harmonikaművész, Kéméndi Tamás. Az alt, tenor, szoprán szaxofon, a pánsíp, furulya, harmonika kapcsolódása színezi az estét! Az új számokat a jazz finom ölelős hangulata, a régieket olykor a dinamikus, lüktető délszláv elemek jellemzik. Ez a fajta színes hullámzás fogja áthatni a koncertet, varázslatba ejteni a nagyérdeműt.

St. Martin Best of Új Dalokkal című album

A legtöbb szerzemény szaxofonra van hangolva, a világzenei elemek lüktetését, dinamikáját felhasználva. A pánsíp lelki mélysége, misztikus hangzása három számban is főszerepet kap. A külföldi koncertek új élményeket, új barátságokat és új munka kapcsolatokat is jelentettek. Amerikai zenész barátok közreműködésével készült két szám a lemezre. A szerzeményekben van finom improvizáció, szenvedélyes, lírai jazz. A Journey című dalban a furulya, skót duda, szaxofon, szimfonikus zenekar fúziója egy utazás hegyeken, völgyeken, stílusokon át. A francia világsláger a La Foule feldolgozásában a fiatal, tehetséges Kéméndi Tamás harmonikaművész és a szaxofon virtuóz játéka igazi örömzene.

Utazás lent és fent, kint és bent!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ