“Aki Márton-napon libát nem eszik, egész napon át éhezik” – tartja a mondás. Marton Adrienn, gasztro műsorvezető és családanya Magyarország patrónusa, Szent Márton ünnepének közeledtével ahhoz ad tippeket, miként tehetjük meghitté ezt az őszi néphagyományt, valamint elénk tárja különleges ünnepi menüjét is.

Marton Adrienn Márton nap 2Minden év november 11-i napjához, azaz a karácsonyt megelőző 40 napos böjt előtti utolsó naphoz számos népszokás és hagyomány kapcsolódik, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek hazánkban. Adrienn ezt az eseményt nagyon szereti, hiszen ez is egy újabb alkalom tradicionális ételek elkészítésére, nem utolsó sorban pedig remek lehetőség arra, hogy együtt lehessen a családjával. Ilyenkor Adriennék hatalmas lakomával készülnek. A gyerekekkel az ünnepek alatt még izgalmasabb a főzés, hiszen nemcsak tanulhatnak, hanem népszokásainkat is megismerhetik, ezek pedig kedveznek a játékos tanulásnak. A Márton-napi ételek jellemzően libafogások – úgy mint libaleves, libasült párolt káposztával -, amit Adri idén burgonyagombóccal készít majd el gyermekei nagy örömére. Mivel Adrienn főzőműsorait előszeretettel forgatja a szabadban, idén már felkészült arra is, hogy otthonában is karnyújtásnyira lehessen a természettől. A lakoma helye idén már a saját télikertjük lesz, ahol az egész család összegyűlik, majd amikor a kicsik már elmentek aludni, Edvin és Adrienn a novemberre kiforrott újborral, vagyis “Márton poharával” koccint. A hagyomány ugyanis úgy tartja, ezzel egészséget töltünk magunkba, amely egész évben kitart.

Marton Adrienn Márton nap 1Fontos számomra, hogy a családdal ápoljuk a hagyományokat, ezért a Libalakomára idén is készülünk majd. Azt tervezem, hogy bármilyen idő is lesz, a szabadban szeretnék főzni. Nekem ez kifejezetten fontos, ezért is vettünk nemrég Edvinnel egy CORSO mobil télikertet. Egyrészt minden évszakban a szabadban lehetünk a családdal és a gyerekek is jobban szeretnek ott lenni, másrészt a főzés is kellemesebb a természet közelségében. Ami szintén nem elhanyagolható szempont, hogy teljesen mobilis a helyiség, így 100%-ig alakítható a programjainkhoz és az időjáráshoz is, ami két gyermek mellett nem hátrány” – árulta el Marton Adrienn.

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. A Lajosnak biztos van valamennyi, bar az utobbi idoben Plushenko hattereben vonaglik. Sztem rohadtul nem ra kivancsiak, hanem a korcsolyazokra:) O azert vilaghiru, mert kamuhegedul a jegen hatterzeneszkent:) Minel tobbet cikkeznek valakirol erdektelen hulyesegeket/fizetett promo sztorikat, annal jobban kell neki a penz:))

 2. Vegre valaki pedzegeti ezt a kerdeskort:) a reklamrol jut eszembe: ki az az idiota marketinges, aki azt gondolja h MARTON ADRIENN (az ki?!) miatt fognak megvenni valamit??? Aze mer mutat valahogy a kepernyon, valami tematikus alcsatornan es a tv2hoz kapcsolodo websiteok irogatnak rola?

  Jah, egyebkent megis mibol elnek a kedves ferjevel??? Edvin (Csury Lajos) az utobbi idoben Romaniaban es Szlovakiaban “koncertezik”, de errol is alig van info a neten, pedig “vilaghiru”:))) nehez elhinni, hogy akkora love lenne a haknibol…

 3. Családanya => minden nap full sminkben, “tökélesen” – ne etessetek már… ez a lány annyira “családanya”, mint amennyire én helikopter vagyok…

  Gasztro műsorvezető => szőke baba a a jónépnek. Ki az a címeres barom, aki beszívja, hogy ez a lány tényleg ért a gasztrohoz? Szerintem nagyon gagyi műsorokat csinál. Az összes fotója ráadásul magáról szól, állandóan pózol valahol. Adrienn, ez sajna el fog múlni, az idő majd tesz róla. Valaki megfőzte már azokat a vackokat, amiről ott szó van? Meg lehet enni egyáltalán? Tényleg jó ízű? Nem csak díszkaja??? Hm?

  Elvégzett valami kamu főzősulit a férje pénzén valószínűleg max 1 év alatt, aztán ő már “sztárséf”. Hülyének néztek minket? Pusztán dekoratív. 12 egy tucat, a képernyőre a sok majomnak biztos jó (egy darabig, majd találnak másikat). A”gyermekei nagy örömére”- blablabla. Annak az örömére, hogy mutogathassa magát és valaki írhasson erről, mintha baromira híres lenne. Neeemááááár.

  Ez amúgy valami reklám ennek a télikertnek egyébként??? Baromira úgy tűnik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ