Tízéves a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ), tíz éve létezik ifjúsági vállalkozásfejlesztés Magyarországon és idén tízedik alkalommal rendezik meg a Fiatal Vállalkozók Hetét. November 13-17 között országszerte ingyenes előadásokkal inspirálják a fiatalokat és  idén is őszintén, és kendőzetlenül kerülnek terítékre a legégetőbb témák.

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) 2017. november 13-17. között a világ több, mint 170 országához hasonlóan, Magyarországon már a JUBILUEUMI X. alkalommal rendezi meg a Fiatal Vállalkozók Hetét, idén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) társszervezésével. Az eseménysorozatra a Global Entrepreneurship Week (GEW) nemzetközi mozgalom keretében kerül sor, mely a világ legnagyobb vállalkozásösztönző rendezvénysorozata. A GEW küldetése a világot előremozdítani és kivezetni a válságból, a vállalkozók és az innováció inspirálása révén.

Fiatal Vállakozók Hete 2017 flyer
Az ifjúsági vállalkozásfejlesztés mára globális mozgalommá vált, hiszen a piac és a döntéshozók is rájöttek arra, hogy az Y és a Z generációt nem lehet a hagyományos eszközökkel megmozgatni. A mozgalom egyik világszinten elismert úttörője a FIVOSZ, amit jól mutat, hogy jelenleg a legnagyobb európai fiatal vállalkozói szövetséget is elnökölik, másrészt az OECD-vel és az ENSZ-szel is együtt dolgozó G20-as fiatal vállalkozói csúcsban is fontos szerepet játszottak.

Dr. Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke elmondta, hogy a szervezet olyan ökoszisztémát épített fel Magyarországon, amit nagyon sok helyen szeretnének lemásolni. Példaként említette, hogy segítettek a Kárpát-medencei fiatal vállalkozók szövetségének elindításában is, kiemelve, hogy a szervezet kerekasztal-beszélgetést tart majd a Fiatal Vállalkozók Hetén is.

A FIVOSZ az ifjúsági vállalkozásfejlesztésnek nemcsak szakmai, hanem szellemi iránymutatójává is vált nemzetközi szinten, hiszen az általunk életre hívott különleges programokkal és módszerekkel bebizonyítottuk, hogy milyen fontos egy innovatív eszközrendszerrel megközelíteni a fiatalokat illetve a vállalkozásfejlesztést” – fogalmazott a szakember.

Fiatal Vállakozók Hete 2017 1
Dr. Kovács Patrik felhívta rá a figyelmet, hogy az ifjúsági vállalkozásfejlesztés alapja, hogy a millenniumi generáció másként fogyasztja az információt, másként viszonyul a technológiához, mások a figyelem- és motivációs pontjai, a FIVOSZ pedig pont ezek kapcsán tud hatékony segítséget nyújtani: a fiatalok nyelvén szól a fiatalokhoz, ahogy a rendezvénynek is ebben rejlik a sikere.

A fiatal vállalkozók hete a magyar gazdasági utánpótlás-nevelés kulcseseménye, mert rendezvényeken résztvevő több ezer fiatal a legismertebb, leghíresebb gazdasági szereplőktől tanulhat igazi tippeket és trükköket, itt őszintén beszélgetünk” – nyilatkozott.

A november 13. és 17. között megrendezésre kerülő esemény a Budapesti Vállalkozások Napjával veszi kezdetét. A BKIK és a FIVOSZ sorsfordító konferenciáján megtudhatjuk, hogyan kell kezelni a sikert és hogyan vonjuk le a tanúságokat. Az előadók soraiban többek közt ott lesz Csepreghy Nándor államtitkár és Szily Nóra, de és Denizzel is beszélgethetnek majd a fővárosban az érdeklődők.

Fiatal Vállakozók Hete 2017 2
Kedden, az Üzlet és Karrier napján az érdeklődők megtanulhatják, milyen lehetőségek állnak a fiatalok előtt egy sikeres életet felépíteni, és hogy hogyan válik valakiből elismert vállalkozó. Színpadra lép Béres Alexandra fitneszedző és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is, de bátran lehet majd kérdezni a Panyolai Pálinka, a Budapesti Értéktőzsde és az OTP Ingatlanpont képviselőitől is.

Szerdán a jövő kerül a középpontba a Digitális E-volúció Napján. A programon főként azoknak ajánlott a részvétel, akik nem tudják, hogyan változtatja meg életüket a digitalizáció, és hogyan tör az be a turizmusba, egészségügybe és a járművek világába.  Kerekasztal-beszélgetésen vesz majd részt dr. Zsiga Marcell Lóránt, a Szerencsejáték Zrt. ügyvezetője, Kádár Tamás, a Seon alapítója és Kisgergely Kornél, a HiVentures ügyvezetője, de mellettük mikrofont ragad az este során Varga Zoltán, a Central Médiacsoport Zrt. elnök-vezérigazgatója is.

Csütörtökön a Vállalkozz határtalanul nemzetközi nap következik a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével. Ezen a napon arról hallhatunk, hogy milyen lehetőségeket lát a nemzetközi üzleti életben Magyarország legbefolyásosabb üzletasszonya, de megtudhatjuk azt is, hogyan lett vállalkozó Miss China. Itt is olyan nagy nevektől sajátíthatjuk majd el a tudást, mint Bombera Krisztina televíziós újságíró vagy Demján Sándor üzletember.

A Fiatal Vállalkozók Hete ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A nagy érdeklődésre való tekintettel és a helyszín befogadó kapacitása miatt érdemes mielőbb bebiztosítani a helyed.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ