Lázár Vilmos és Lázár Zoltán a fővárosban fogadták Javier Gomezt, hogy a Papp László Budapest Sportarénában december 2-án és 3-án megrendezett, világhírű lovas produkció előtt közös helyszínbejárást tartsanak. Az itthon elsőként bemutatkozó Spanyol Királyi Lovasiskola vezetője rendkívül eredményesnek ítélte a találkozót. A terepszemle során a szakember meggyőződött arról, hogy a szervezők remek technikai hátteret biztosítanak ahhoz, hogy a rendezvényt a lehető legmagasabb színvonalon tartsák meg. Az Auditórium Hungaricum segítségével megvalósuló Andalúz Fiesta című lovas látványszínházi előadás tökéletesen kiképzett andalúz lovakkal, földön és levegőben érzéki flamencot lejtő táncosnőkkel és hajmeresztő akrobata mutatványokat remekel majd. Világújdonságként a programot ezúttal rendkívüli elemek és exkluzív magyar fellépők egészítik ki, hogy a közönségnek maradandó élményben legyen része.

Egy évvel a Bécsi Spanyol Lovasiskola fantasztikus előadása után ismét a lovaké a főszerep a Papp László Budapest Sportarénában. Az előkészületekre hazánkba érkezett a Córdoba Ecuestre Spanyol Királyi Lovasiskola ménesvezetője is, aki a neves Lázár testvérekkel és az esemény rendezőjével, Meskó Zsolttal a helyszínen egyeztette a rendezvény technikai igényeit.

Spanyol Királyi Lovasiskola 2A két fél véglegesítette a forgatókönyvet, valamint a produkcióhoz szükséges zenét, amelyet élő szimfonikus zenekar kísér majd a különleges bemutató alatt. A terepszemle során kiderült, hogy az Aréna infrastruktúrája kedvező körülményeket tud biztosítani a különleges andalúz lovak számára. A spanyol vezető elégedett volt az általa ellenőrzött, világversenyeken és Nemzeti Vágtán már bizonyított speciális talajmintával, amelynek kiváló minősége a műsor egyik legfontosabb alapfeltétele.

Az Andalúz Fiesta című produkcióban mintegy két tucat bámulatos teljesítményű andalúz ló szerepel majd káprázatos mutatványokra képes lovasaival és szemgyönyörködtető jelmezbe öltöztetett flamenco táncosok mutatják be ló, lovas és táncos igazi harmóniáját.

Az autentikus, tradíciókat mai napig ápoló királyi lovasiskola nagyívű produkcióját a szervezők igyekeztek  hazai oldalról is méltóképpen kiegészíteni. Sztárvendégként lép fel a Kossuth-díjas Miklósa Erika, aki egyedülálló módon ezért az alkalomért ül lóra és lóháton érkezve Carmen szerepét alakítja majd a lovas színházi showban. Partnere a szintén Kossuth-díjas Kiss B. Attila operaénekes lesz. Georges Bizet operájának zenei aláfestésről Déri András vezényletében élő szimfonikus zenekar gondoskodik. A lovasszínházi előadás további magyar fellépői között szerepel a Koltai Polett vezette nyolc gyönyörű fekete paripával bemutatott dámalovas karusszel, Szegedi Gábor fogathajtó világbajnok pedig négylovas hintóval hajt majd az Aréna küzdőterére.

Córdoba
Córdoba

Az előző évhez hasonlóan a színházi előadás után a vendégek részt vehetnek a műsort követő fogathajtó világbajnokságon, ahol a sport legjobb fogathajtói versenyében gyönyörködhetnek.

Esemény: https://www.facebook.com/events/331950693913547/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ