Különleges koncerttel kezdi az évet a Budapest Klezmer Band.  A világhírű zenekar január 1-jén 20:00-tól Palya Beával együtt lép színpadra a Budapest Kongresszusi Központban.

A Budapest Klezmer Band 1990 óta szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel, virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét. A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek.

A Budapest Klezmer Band tagjai:

  • Jávori Ferenc „Fegya” – alapító zenekarvezető, zeneszerző, hangszerelő, zongora, ének
  • Nagy Anna- harmonika
  • Gazda Bence – hegedű, ének
  • Végh Balázs – dob, ütőhangszerek
  • Barbinek Gábor – harsona
  • Máthé László – nagybőgő
  • Kohán István – klarinét

A Budapest Klezmer Band megalakulása óta folyamatosan koncertezik Magyarországon és Európa-szerte, illetve a tengerentúlon és Izraelben egyaránt, mindenhol óriási sikerrel. Földrajzi és műfaji határok nélkül szórakoztatja a közönséget: színházi előadások, könnyűzenei fesztiválok vagy komolyzenei koncertek kedvelőit egyaránt ámulatba ejti. A zenekar egyik páratlan produkciója, a klezmert és a klasszikus zenét ötvöző „Klezmer Szvit” 1999-es Dohány utcai bemutatója óta nemzetközi turnékon is felcsendül neves hazai és külföldi kamarazenekarok közreműködésével.

A zenekar alapító vezetője és egyben zeneszerzője, Jávori Ferenc „Fegya” újító elképzelései megteremtették a klezmer balett, a klezmer szvit és a klezmer musical műfajait is Magyarországon. Mindegyik művészeti produkció világszínvonalú hazai alkotótársakkal készült.

A Budapest Klezmer Band 2000 óta 10 különböző rangos állami és szakmai elismerést és díjat kapott. A „magyar zenei kultúra szerves részét képező klezmer stílus nemzetközi népszerűsítésért” Kossuth díjjal is kitüntetett Jávori Ferenc és zenekara az eltelt 27 év alatt jelentős ismertségre és lelkes rajongótáborra tett szert. 2015-ben elnyerték a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztéséért alapított legnagyobb magyar mecénás díj, a Prima Primissima Közönségdíját is, korábban pedig többek között Kodály Zoltán díjjal és Artisjus-díjjal is elismerték a csapat munkásságát.

Az egyedülálló újévi koncertet a sztárvendég, Palya Bea teszi még különlegesebbé, így a közönség garantáltan fergeteges évkezdésre számíthat.

Mazel Tov!

Bővebb információ!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ