Idén is igazi sztárdömping nyitotta meg a 9. Marie Claire Fashion Dayst a Várkert Bazárban. Odett, Jakabos Zsuzsanna, Borbély Alexandra, Mucsi Zoltán, Tenki Réka, Török-Illyés Orsolya és Weisz Fanni a legnagyobb magyar tervezők 2018-as tavaszi–nyári kollekciójában tündökölt a kifutón.

Péntek este a hagyományokhoz hűen ismét útjára indult a divat háromnapos ünnepe, a Marie Claire Fashion Days. A tervezők outfitjeit mindig egy híresség vezette fel, akiket az egész közönség kitörő tapssal fogadott.

Idén 9. alkalommal rendezzük meg a Marie Claire Fashion Dayst, jövőre jubilálunk. A rendezvény évről évre egyre nívósabb, és mindig tartogat meglepetéseket a már hagyománnyá vált események mellett. Péntek este az idei évben is a VIP szakmai nappal nyitottuk meg a háromnapos divatünnepet, amelyen hét sztármodell lépett a kifutóra felvezetve a legnagyobb magyar tervezők 2018-as tavaszi–nyári kollekcióit. Nagy megtiszteltetés, hogy olyan kiemelt művészek is elfogadták a meghívásunkat, mint Mucsi Zoltán, aki fiatalos lendületét és humorát a kifutón is megmutatta. Köszönjük mindenkinek az extra pillanatokat, mindenkit sok szeretettel várunk hétvégén is a Marie Claire Fashion Daysre” – kezdte László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője.

Mucsi Zoltán hozta a tőle megszokott lazaságot, napszemüvegben, zsebre dugott kézzel, a vendégekre kimosolyogva sétált végig a „világot jelentő deszkákon”.

Nagyon furcsán, ugyanakkor különlegesen éreztem magam a kifutón. Fogalmam sincs, mennyi időt töltöttem eddigi pályafutásom során a színpadon, kamerák kereszttüzében, de ezt az élményt össze sem lehet hasonlítani azokkal a pillanatokkal. Jó kis kikacsintás volt ez, és büszkén viseltem Lakatos Sándor kollekcióját, amelyet nagyon a magaménak éreztem, de soha többet nem szeretnék kifutóra lépni, maradok inkább a színpadon” – mondta mosolyogva Mucsi Zoltán.

Bódis Bogi még délután elküldte nekem a zenét, amire vonulok majd a kifutón, így meg tudtam hallgatni, és mivel nagyon szeretek táncolni hagytam, hogy magával ragadjon a ritmus. Kézenfekvő volt, hogy improvizálok majd valamit a kifutón, csak pár mozdulatra gondoltam, ami akkor, abban a pillanatban belőlem jön. Nagyon élveztem a show-t, izgultam persze, de amint kiértem a kifutóra, egyből éreztem, hogy csak ez a pillanat van, amit teljesen át kell élnem. A zene ebben nagyon sokat segített, meg persze csodálatos az Elysian ruhaköltemény, egyedül is megállta volna a helyét a kifutón” – mesélt élményeiről Borbély Alexandra színésznő, akit a közönség hatalmas tapssal jutalmazott.

Tenki Réka ugyan még sosem járt kifutón, de Sármán Nórival már dolgoztak együtt, és nagyon közel érzi magához a fiatal tervező stílusát. Réka egy bézs csipkeruhát viselt, amely angyali külsőt kölcsönzött neki.

Mindig nagyon jó olyan divattervezővel együtt dolgozni, aki mind felfogásában, mind stílusában, mind a humor terén közel áll hozzád, és Sármán Nóri ilyen. Ez volt a második munkánk együtt, ez a ruha olyan, amit bármikor felvennék, belőlem sugároz valamit, a magaménak érzem. Hamar egymásra találtunk ezzel a rövid kis csipkeruhával, ugyan rengeteget felpróbáltam, de végül mindketten erre mondtuk azt, hogy igen, ez lesz a befutó. Nóri ruhái olyanok, hogy nagyon sokat adnak, de valami kis titkot is hordoznak. Sosem voltam még kifutón, és valószínűleg nem is vállaltam volna, ha nem ilyen hozzám közeli ruhát kapok, amit könnyen, magamból tudok képviselni. Remekül éreztem magam, kimentem volna még egyszer, hogy kijavítsam az esetleges hibáimat. Kár, hogy ez nem olyan, mint a filmforgatás, ahol többször felvesszük, és a végén a legjobb jelenet kerül be. Itt csak egy lehetőségem volt, de bízom benne, hogy jól debütáltam ebben a szerepben is” – mosolygott Tenki Réka színésznő.

Odett a NUDE by NUBU letisztult, kortárs darabjában hódította meg a kifutót, Jakabos Zsuzsi outfitjét a maszkulin és feminin jegyek keveredése jellemezte, Török-Illyés Orsolya elénk varázsolta a vintage tenisz világát, míg a THEFOUR Weisz Fannival az önazonosságra bátorított.

Természetesen a kifutó mellett a nézőtéren is találkozhattunk hírességekkel, gyermekeivel együtt csodálta meg a show-t Liptai Claudia, de ott volt Nagy Ervin, Szamosi Zsófia, Hámori Gabriella, Lakatos Márk, Epres Panni, Keveházi Krisztina, Keleti Andrea, Nyári Dia és Fenyvesi Zoltán is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ