Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend az InfraShape Horizontal és a Bodyshape. A jelenleg ismert egyik legmodernebb eszköz segítségével könnyedén szabadulhatunk meg a súlyfeleslegtől és az egészségünkre is rendkívül jó hatással bír.

Évek óta hódít hazánkban az InfraShape Horizontal fekvőkerékpár és mostanában a  Bodyshape futógépkapszula. Az utóbbit futurisztikus formájával a sétálást vagy a futást olyan innovatív technológiákkal ötvözték, mint a vákuummasszázs, az infrafény, a kollagénlámpák illetve a fény- és aromaterápiás kiegészítők. A két gép közötti legfőbb differencia a fekvés és az állás közötti hatásbéli különbség, hiszen utóbbinál nagyobb terhelés kerül a vázizomzatra, így az egész test aktívan mozog.

Bicskei Izabella, az InfraShape Horizontal és a FUTURE Fitness magyarországi szakmai vezetője elmondta, ha a fekvő vagy az álló kapszula között kell választani, akkor leggyakrabban az álló kapszulát szokták javasolni a vendégeknek, hiszen rengeteg ember ülőmunkát végez és még az edzésre is autóval érkezik, ezért legalább edzésen mozgassák át magukat, sétáljanak vagy fussanak.

futógépkapszula 2
A fanatikus sportolóknak, futóknak az infrakapszulák választásakor futás közben van edzésélménye. Aki szeret futni, de másként szeretné kifárasztani magát, a különböző hatásai miatt új ingereket adhat a gép, amely másmilyen, intenzívebb terhelést ad a testnek. Ugyanakkor a fekvő változat minden szektort kielégít, mert kényelmes megoldás, könnyen ráveszi az ember magát, hogy befeküdjön egy kapszulába biciklizni, mint az, hogy fusson.” – magyarázta a szakember.

A gép az egész testet átmozgatja, és a lábujjainktól a fejünk búbjáig beindulnak a fokozottabb anyagcsere-folyamatok, ezért tudunk fogyni tőle. A futópadon lévő mozgás a láb izomzatát terheli jobban az emelkedési szögek megváltoztatásával, de edzés közben a helyes testtartásra is fontos odafigyelni.

A vákuummasszázs a derék körül gyakorol nyomást a testre, de mivel a testünk egy összefüggő rendszer, ezáltal mindenütt komoly hatást fejt ki. Az infralámpa megindítja az anyagcsere-folyamatokat, sejtaktivitást eredményez, regenerálja a bőrt és előidézi a fogyást is.

Az edzés időtartama, az infra, a vákuum és a futópad sebessége, emelkedési szöge, valamint egyes programokon belüli iramok egyénre szabhatóak, ami egy fontos tényező. Így tudjuk alakítani az edzést edzettséghez képest” – tette hozzá Bicskei Izabella.

futógépkapszula 1

A futópad kapszulán elvégzett munkának már pár hét múlva látványos eredménye lesz, de tartós hatást – mint minden sportnál – csak kitartással lehet elérni.

Az InfraShape Horizontal és a Bodyshape egyik legkülönlegesebb kiegészítője az érintőképernyős kijelző, amelynek segítségével Los Angeles utcáin vagy a tengerparton érezhetjük magunkat. Élményt nyújt edzés közben és eltereli a figyemlet, megkönnyíti a határaink feszegetését, amire mindenkinek szüksége van edzettségtől függetlenül.

6 város, ország utcáin lehet tempózni egy előre megadott útvonalterv alapján, amelyen a futó iramához mérten, életszerűen halad előre. A vendégek imádják, hetente többször képesek zene mellett ugyanabban a fővárosban futni. Valakinek például csak Olaszország ad feltöltő energiát, és alig várja az edzéseket” – magyarázta Bicskei Izabella.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ