Az egészséges életmódhoz hozzátartozik a rendszeres étkezés, amelynek az alapját reggel teremtjük meg. Hódi Pamela, Pirner Alma és Vámos Erika egy felvilágosító program keretén belül a reggeli fontosságára hívja fel a figyelmet. A Bombanő Projekt celeb tanácsadói nem győzik hangsúlyozni, hogy a tökéletes test elsősorban a konyhában készül.

A délelőtti fizikai és szellemi tevékenységekhez szükséges energiaszint tartásához nem maradhat el a reggeli – állítják a hírességek. Hódi Pamela, Pirner Alma és Vámos Erika a rendszeres reggelizésre hívja fel a figyelmet, mert a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásból nem hiányozhat a reggeli étkezés. Noha, nem mindegy mi kerül az asztalunkra.

A cukros, fehér lisztből készült pékárukat és müzliket ki kell húzni a bevásárló listáról, helyette zabos, teljes kiőrlésű vagy csökkentett szénhidrát tartalmú kenyereket és zabpelyheket válasszunk. Számos közkedvelt müzli szelet, reggeli pehely vagy instant reggeli egyáltalán nem diétás, nagy mennyiségű hozzáadott cukrot tartalmaznak.

Válasszunk olyan reggeli termékeket, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, maximum természetes édesítőket. Készíthető ilyen házilag is a felsorolt gabonákból, ideális megoldás az ördögnyelves mix is, epres vagy kókuszos-kakaós verzióban, roppanós quinoával és zabpehellyel. Ez az újdonság azért is jó választás mert egyesíti a reggeli zabkásák és fogyókúrás étrend-kiegészítők jótékony tulajdonságait.

Bombanő Pirner Alma

Napi energiaszükségletünk közel 30%-át ideális a reggeliből fedezni,ha a szervezetünket nem juttatjuk megfelelő mennyiségű energiához, figyelemhiány és erőtlenség lép fel, a reggeli feladata, hogy agyunkat üzemanyaggal lássa el. Ám nem mindegy, hogy milyennel. A fehér lisztből készült pékáruk, péksütemények hirtelen megemelik a vércukorszintet, hirtelen eltelítenek, majd néhány óra múlva újra ránk tör az éhség” – hívja fel a figyelmet Pirner Alma, aki közösségi oldalán rendszeresen oszt meg reform recepteket.

Hódi Pamela divatmodellként hatványozottabban oda figyel az alakjára, ráadásul szem előtt tartja kislányának Natinak az egészségét is.

Bombanő Hódi PamelaA tudatos nőknek és férfiaknak hiba kihagyni a reggelit, mert ha már délelőtt kiéheztetik a szervezetüket a nap többi részében többet fognak enni. Mindemellett a reggeli beindítja az anyagcserét, amely segíti a fogyást. A diétázók éhségét az egzotikus növény az ördögnyelv is csökkenti, megduzzad a hasban, térfogata akár százszorosára is nő, ezáltal eltelít és segít a méregtelenítésben is” – magyarázta Hódi Pamela.

Vámos Erika a Több, mint TestŐr műsorvezetője köztudottan a vegán étrend híve, ezért reggelije növényi eredetű ételekből áll össze.

Pelyheket, zabot és magokat reggelizem. Nagyon régóta nem eszek finomított cukrot, de sajnos a legtöbb pehely és müzli tartalmaz hozzáadott cukrokat. Az olyan termékeket részesítem előnyben, amelyek gyorsan elkészíthetőek, de az étrendemnek megfelelnek” – mondta el Vámos Erika.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ