Kilencedik alkalommal jutalmazta díjjal a Fogyatékosság-barát Munkahelyeket a Salva Vita Alapítvány. Idén 28 cég kapta meg a kitüntetést, a díjátadót december 1-jén a Nemzeti Színházban rendezték meg, ahol az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány képviselői adták át a díjakat.

Az alapítvány 2010-ben indította el a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést, hogy támogassa a fogyatékkal élő, állást kereső emberek elhelyezkedését, és a pályázatot minden évben meghirdetik. Pályázat szempontrendszere a folyamatos fejlesztés a vezetés és stratégia, a fogyatékos emberek toborzása, a foglalkoztatása és megtartása, az akadálymentesítés, illetve a fogyatékos ügyfelek kiszolgálása.

2017-ben 28 szervezet nyerte el a díjat. A díjakat Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója, Juhász Zsófia, az Amerikai Kereskedelmi Kamara kommunikációs vezetője, valamint Sugár Karolina, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület elnöke adták át. Az elismerés logóját az idei évtől használhatják a kiválasztott intézmények.

A fogyatékkal élők foglalkoztatásával kapcsolatos törekvések kapcsán, kiemelkedő teljesítményéért 6 céget külön díjjal ismertek el, munkásságuk példaértékűnek bizonyult. Az Accor-Pannonia Hotels Szállodaüzemeltető Zrt.-t a „Vezetés és stratégia” kategóriában kapott különdíjat, mivel ma még egyedülálló módon, a cég stratégiai szinten foglalkozik a témával és CSR tevékenységének minden elemét a fogyatékos emberek támogatására fordítja.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. a „Befogadó környezet kialakítása” kategóriában ért el kiemelkedő teljesítményt. A vállalat többek között egy belső, szemléletformáló képzést dolgozott ki, amelyen több mint 100 cégvezető és boltvezető vett részt.

Különdíjat kapott még az IBM Magyarország Kft. „Tanulás, fejlődés, előmenetel” kategóriában, a Rossmann Magyarország Kft. „Toborzás és kiválasztás” kategóriában, a Kockacsoki Nonprofit Kft. – „Akadálymentesítés (fizikai, infokommunikációs)” kategóriában és a Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal – „Fogyatékos ügyfelek kiszolgálása” kategóriában végzett kiemelkedő teljesítményéért .

Vég Katalin, Salva Vita ügyvezető igazgató
Vég Katalin, Salva Vita ügyvezető igazgató

A díj megalapításakor két célunk volt. Egyrészt, hogy megkönnyítsük a cégek és az álláskereső fogyatékkal élő emberek találkozását. Ha egy fogyatékkal élő ember azt látja, hogy egy cég használja ezt a logót, biztos lehet benne, hogy ott szívesen veszik a jelentkezését. Másrészt azt szerettük volna, hogy a vállalatok kezdjenek el tudatosan foglalkozni a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának témájával. A díjat fejlesztések megvalósításával lehet elnyerni, melyek megvalósulását a díj adományozói évről évre monitorozzák. Meggyőződésünk, és ez most már elég jól látszik is, hogy azok a szervezetek, amelyek folyamatosan odafigyelnek erre a szempontra a vállalat működésében, jelentős változást érnek el, és ez a szemlélet előbb-utóbb beleivódik nemcsak a napi működésbe, hanem a tervezésbe, gondolkodásba is.”– mondta Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A Fogyatékosság-barát Munkahely program 2017-es díjazottjai:

  1. Avis Budget Group BSC Kft.
  2. HÁDA-1 Ipari és Kereskedelmi Kft.
  3. United Call Centers Tanácsadó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  4. Ecorg Biztosítási Alkusz Kft.
  5. VEG-YE KFT
  6. Eötvös Loránd Tudományegyetem – Társadalomtudományi Kar
  7. Gondviselés Háza Gondozási Központ és Idősek Klubja
  8. Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért
  9. Accor- Pannonia Hotels Szállodaüzemeltető Zrt. – „Vezetés és stratégia” kategóriában végzett kiemelkedő teljesítményéért különdíjban részesült.
  10. Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe
  11. Grundfos Magyarország Gyártó Kft.
  12. IBM Magyarország Kft. – „Tanulás, fejlődés, előmenetel” kategóriában végzett kiemelkedő teljesítményéért különdíjban részesült.
  13. Magyar Telekom Nyrt.
  14. Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft.
  15. Rossmann Magyarország Kft. – „Toborzás és kiválasztás” kategóriában végzett kiemelkedő teljesítményéért különdíjban részesült.
  16. SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. – „Befogadó környezet kialakítása” kategóriában végzett kiemelkedő teljesítményéért különdíjban részesült.
  17. Tesco Globál Áruházak Zrt.
  18. CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt.
  19. GE Hungary Kft. (GE Working Capital Solutions divízió)
  20. Julienne Kft.
  21. Masped Logisztika Logisztikai ás Vámügynökségi Kft.
  22. FKI Nonprofit Kft.
  23. Kockacsoki Nonprofit Kft. – „Akadálymentesítés (fizikai, infokommunikációs)” kategóriában végzett kiemelkedő teljesítményéért különdíjban részesült.
  24. Budapest Főváros Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Egyesített Bölcsődék Intézménye – Bababirodalom Bölcsőde és Szolgáltató Központ
  25. Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal – „Fogyatékos ügyfelek kiszolgálása” kategóriában végzett kiemelkedő teljesítményéért különdíjban részesült.
  26. Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc- Pestszentimre Önkormányzata
  27. Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal
  28. Vakok Állami Intézete

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ