Baby Gabi, Köböl Anita és Stohl Luca - Dia-Wellness és Lipóti Pékség

A TV2 gyönyörű műsorvezetője és kedvese számára különleges lesz az idei karácsony: saját otthonukban vendégelik meg a családot szenteste. Köböl Anita igyekszik egészséges ételeket készíteni, bár emiatt ki kell cseleznie a párját.

Köböl Anita korábban mindig a szüleinél töltötte a karácsonyt, ám idén szerelmével, Petivel lesznek a házigazdák szenteste, ők látják vendégül a szülőket. Nagy izgalommal várják a közös ünneplést.

Nagyon szeretem a karácsony hangulatát, és évek óta tudatosan figyelünk arra, hogy ne az ajándékozásról, hanem a meghitt együttlétről szóljon. Van Ádám és Éva nevű családtagom, őket felköszöntjük névnapjuk alkalmából, de egyébként csak jelképes ajándékokat adunk egymásnak. Örömmel és izgalommal tölt el, hogy Petivel mi leszünk idén a házigazdák, szeretnénk, ha igazán szép lenne az ünnep: kellemes beszélgetéssel, finom ételekkel és jó kis társasozással” – mesélte Köböl Anita.

Az ünnepi menübe besegít Anita anyukája, mert korábban már beszerezte az alapanyagokat, de Anitának is bőven lesz feladata a konyhában.

kobol-anita-3Anyukámmal összedolgozunk, ő hozza a pulykát, én a levest és a desszertet készítem. Az ünnepek alatt sem engedem el magam, ilyenkor is figyelek arra, hogy egészséges ételek kerüljenek az asztalra. Desszertek esetén ez kicsivel nehezebb, de szerencsére ma már sok jó alternatíva létezik. Néhány hete a Lipóti Pékség és a DiaWellness egészséges bejglijeinek egyik főkóstolója voltam Stohl Lucával és Baby Gabival, és annyira ízlettek, hogy bevallom: a bejglivel nem fogok vesződi, ez kerül majd az asztalra, hiszen szénhidrátcsökkentett és magas rosttartalmú is. Az általam készített desszertnél is szénhidrátcsökkentett lisztet és almacukrot fogok használni, de a páromnak ezt nem árulom el, ő ugyanis imádja a hagyományosan elkészített ételeket, én viszont nagy újító vagyok és fontos szempont az egészség. Ezért inkább kicselezem: nem is mondom meg, csak miután megkóstolta és ízlik neki, akkor árulom el, hogy pontosan milyen alapanyagokkal dolgoztam. Mivel szereti a főztömet és a végeredmény hamar eltűnik a tányérról, így bőven elég, ha utána tudja meg, hogy megint valami nagyon egészségeset evett” – tette hozzá a csinos műsorvezető.

Anita az ünnepek között szeretne sokat pihenni, mert az év utolsó napján dolgozni fog, és addigra szeretne feltöltődni.  Újévi fogadalmat soha nem tesz, azonban a szilveszteri és újévi babonákat betartja. Például az év utolsó napján mindig van lencse a zsebében, újévkor pedig malachúst fogyaszt, mert a hiedelem szerint a disznó kitúrja a szerencsét. Hisz abban, hogy meghatározó az, amit az év első napján teszünk: évek óta szilveszterkor műsort vezet, ami persze átnyúlik január 1-jére.

Talán ennek is köszönhetően sok izgalmas munkával teli év van mögöttem, és remélem, hogy így lesz ez jövőre is. Egyébként minden esztendőben új füzetet nyitok, melynek első lapján a kitűzött célok szerepelnek. Többnyire ezek megvalósulnak, és utólag jó ezeket visszanézni. 2018-ra rengeteg új tervem van, egyebek mellett a televíziózást és a blogolást illetően is. Bízom benne, hogy mind megvalósul” – mondta Köböl Anita.

 

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ