A 2017-es nagyon sokszínű, változatos, sodró, és drámai is volt a Kastély életében. A Hotel Vécsecity él, és aki részt vett a történetét bemutató körbevezetésen, az biztosan vissza is igazolja ezt.

2007-ben került egy álmodozó, dr. Takács Tibor kezébe, aki nosztalgikus szeretettel vállalta az épület életre keltését, a teljes felújítást, bővítést, restaurálást.

Évekkel ezelőtt, amikor hozzákezdtem a mai „VÉCSECITY” megalkotásához, azt mondtam: ez nem csak egy építkezés. Ez filozófia és fantázia. Olyan, a történelem által „kijelölt” ponton áll most, mely – oly sok területünkhöz hasonlóan – érdemtelenül sodródott hazánk földrajzi, egzisztenciális peremére. Ez Magyarország, ez is Magyarország!– vallja személyes blogjában a tulajdonos.

A 2017-es év a kastély életében a fellendülés, a kibontakozás, a teljesség és a csillogás éve volt. Sok hányattatás után, nehézségek, rengeteg munka közepette, de kitartó, makacs céltudatosságtól vezérelve értük el azt, ami most megvalósult, és amit a vendégek elégedettséggel, és az itt töltött éjszakáikkal díjaztak. A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége életében a 2017-es év kiemelkedett a többi közül. Az eseményen első alkalommal került átadásra a közgyűlésen megalapított Dr. Takács Tibor Emlékdíj, mely a tavaly elhunyt tulajdonosnak, a szálloda megálmodójának állít örök emléket. A díjat a kastélyturizmus területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembernek, vagy szervezetnek adják át.

Hotel Vécsecity 1Számos, a kastély szelleméhez, hangulatához méltó program és esemény várta az érdeklődőket, akik lassan hagyományokhoz ragaszkodva térnek vissza pihenni, feltöltődni. Az elmúlt években sztárvendégek is élvezhették a határtalan vendégszeretetet a kastély ódon falai között. Csisztu Zsuzsa közreműködésével a Csisztu24 „Egy nap csak velem!” forgatásai tették izgalmassá a mindennapokat.

A téli ünnepközhöz fűződő hagyományos karácsonyi programokat, koncerteket, vacsorákat hosszú kirándulások, kocsizások, szabadtéri események, teázások tették még hangulatosabbá. A szilveszter igazi buli és vigadalom nálunk, disznóvágással, díszvacsorával, műsorral, tombolával, tűzijátékkal, hajnalig tartó tánccal, amúgy „vécsecity-sen”.

Az idei télre még lehet időzíteni egy kis romantikus hetet, mert a Hotel Vécsecity-ben a Valentin nem csak egy napra szól, vagy egy hosszabb családi pihenést a tavasz beköszönte előtt. Tavaly, a február 25-i farsang előtt egy ragyogó pótszilveszter tette mozgalmassá a január végi szürkeséget, Koós Réka közreműködésével. Itt sem hiányzott a pálinkakínálással hangulatosított, nyárson malacsütés, a délután vidám eltöltésére a „népi ízű” Csülök csárdában.

Idén a pótszilveszter január 26-án lesz, ahol St. Martin zenéje varázsolja el a vendégeket.

A farsangi mulatság pedig ebben az évben is felejthetetlen élményt fog nyújtani a vendégeknek. Színes vásárok, finom étkek és illatos italok várják azokat, akik a tél elől még menekülni szeretnének egy kis időre.

Hotel Vécsecity 2Márciusban a vendégek is ünnepelhették a kastélyszálló születésnapját. Különleges programokkal és egyedülálló kedvezményekkel várták a pihenni vágyókat; a nőnapnak külön hetet szenteltek. A tavaszt festői környezetben és csodás kirándulásokkal lehet még színesebbé tenni. Idén is várják a természet ébredését különösen kedvelőket. A gyermekek számára májusban kézműveskedés, ugráló vár, lovaglás, kerékpározás, strandröplabda, tenisz és csónakázás a kastély parkban tette vonzóvá a gyermeknapot. A Hotel Vécsecity-ben bizony öröm és boldogság gyermeknek lenni. Igazi kis hercegek és hercegnők szaladgálnak a szabadban kacagva és felszabadultan. A nyarat a vendégekkel közös medenceavató, lovas tábor, tematikus csomagajánlatok tetté színesebbé. Veterán autók találkoztak, ezzel is adózva a régmúlt korok szellemeinek. Az tény, hogy rendkívüli módon dobták fel a kastély hangulatát.

Az esküvő kiállítást, és az októberi St. Martin koncertet (aki az idei pótszilveszteren is fellép) is nagy figyelem kísérte. Idén is törekednek arra, hogy egyensúlyban legyenek a kiállítások, koncertek, kulturális események, szórakozás, sport és a pihenés. Hernádvécsén minden megtalálható, mint egy igazi „világvárosban”, szívvel és lélekkel. A vendégek legnagyobb kedvence az évfordulós csomag. Ez a programlehetőség, házassági, családi évfordulók méltó megünneplésére ad lehetőséget.

2017 összességében az az év volt, aminek mérlegelésekor a tulajdonos, Takács Tibor is elégedetten tenné le az összefoglaló papírokat az asztalra. Az az év, ami tele volt élménnyel és értékkel, amikor a Kastély és a vendégek igazán egymásra találtak. 2018-ban is igyekeznek a Kastélyhoz méltó szellemben a vendégek kedvére tenni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ