Szőnyi Ferenc, ultratriatlon világbajnok nem tétlenkedett sokáig – miután decemberben Izlandon végigküzdötte magát egy 24 órás Spartan Race világbajnokságon, most egy 120 kilométeres ultramaratonnal készült fel a következő elképesztő kihívására. A komáromi Racemachine februárban ugyanis elindul, hogy meghódítsa Dél-Amerika hegyeit.

Szőnyi Ferenc a 2017-es teljesítményével magasra tette a mércét, de nem titkolt szándéka, hogy idén is legalább ilyen szintű sikereket érjen el – ha nem nagyobbakat.  Az elképesztő teljesítményéről ismertté vált ultratriatlonista idén is a HELL ENERGY-vel együttműködve vág bele az újabb kalandokba. A ’18-as versenynaptára is számos kihívással és izgalmas versenyekkel van tele; Feri rákapott a versenyzés és a kalandos kihívások ízére és a tőle megszokott fanatizmussal, elszántan halad céljai felé.

Február végén Argentína hegyvidékeit hódítja majd meg egy 200 kilométeres extrém futóversenyen. A tervek szerint a Racemachine még a verseny előtt valóra váltja régi álmát, és megkísérli elérni Dél-Amerika legmagasabb pontját, a 6961 méteren lévő Aconcaguát, amely még a tapasztalt hegymászók között is komoly kihívásnak számít a nagy szintkülönbségek miatt. A hegymászás utánra tervezett újabb elképesztő verseny nem kevés felkészülést igényel. Ennek részeként Szőnyi múlthéten végigfutotta a Fertő tó körül megrendezett 24 órás Burgenland Extrem Tour verseny 120 kilométeres távját.

Szőnyi Ferenc 01Egy társammal és két autós kísérővel érkeztünk az Extrem Burgenland versenyre, ahol körülbelül 3000-en álltunk a rajthoz. A társammal az első 30 kilométeren haladtunk együtt, majd a taktika szerint el is húztam, mivel számomra ez egy felkészülési verseny volt, ahol a tempótartás a legfontosabb. Minden a tervek szerint alakult, úgy gondolom nagyszerű verseny volt, ahonnan komoly tapasztalatokkal tértem haza. Hogy hányadikként értem célba nem is fontos, itt nem igazán van helyezés, a célba érkezés a lényeg. A befutók 90%-a sötétben ért célba, én még világosban befejeztem a versenyt és délután 4 órára teljesítettem a távot.” – mondta a Racemachine a versenyről.

Feri február 6-án Argentínába utazott, hogy megkezdje az akklimatizálódást és a terepen való felkészülést. Szüksége is lesz a 2 hetes felkészülésre, hiszen a február 22-24. között megrendezésre kerülő The Mission futóverseny összesen 10.500 méteres szintkülönbségen zajlik majd a Kordillerák erdői és sziklás hegyei között. A 3 éjen és 4 napon át tartó kihíváson a versenyzők elhagyott ösvényeken haladnak majd hegyeken-völgyeken át, ahol folyók és patakok keresztezik útjukat és a cél elérésében csak az elrejtett nyomok segítik őket. A kihívásokkal teli út káprázatos helyeken keresztül vezeti a résztvevőket, így a The Mission nem csupán futóverseny, hanem egy igazi kaland is!

Mindezek fényében egyáltalán nem meglepő, hogy tavaly Szőnyi a Megszállottak Klubjának tagja lett, múlthéten vasárnap pedig szülővárosa, Komárom díjazta őt egy rangos kitüntetéssel az elmúlt évben elért kiemelkedő sportsikereiért.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ