Horváth Lajos „Laller” megtisztelő címről csak a legutolsó pillanatban értesült. A Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) által az év sportolójának jelölt pilóta csak az elegáns Larus étterem színpadán, díjjal a kézben realizálta, mekkora dolog is történt vele. Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy ez kvázi a születésnapján történt.

A Laller Racing Dakar Team versenyző/csapatvezetője nem sokkal az ünnepség után mesélt az érzéseiről:

„A múlt héten megcsörrent a telefonom, a MAMS-tól kerestek. Érdeklődtek, hogy szabaddá tudom-e tenni magam 13-án, mert egy megbeszélésen kellene részt vennem. A hét elején ismét emlékeztettek erre, én pedig nem nagyon értettem, miért is ennyire fontos az én megjelenésem. Amikor már Michelisz Norberttel és Oláh Gyárfással, valamint Hermann Henrik (MAMS) elnök úrral szemben ültem, akkor kezdett a dolog gyanús lenni.” – meséli élményeit a pályafutása egyik legnagyobb eredményét bezsebelő Laller.

Horváth Lajos Laller év motorversenyzője 2A Nemzeti Versenysport Szövetség a nem olimpiai sportágakban kiemelkedőt nyújtó csapatokat és egyéni sportolókat díjazta gáláján, ahol a váci terepralis 2017-es szezonját értékelték. Az eseményen a sztársportolók mellett számos magas rangú közjogi méltóság is tiszteletét tette.

Laller elmondta, hogy a FIM Európa bajnoki sikerén kívül a Dakar szereplésért végzett áldozatos munkája is sokat nyomott a latban:

„Szinte hihetetlen, keresem a szavakat. Ez a legnagyobb elismerés, amit ma Magyarországon egy motoros megkaphat. Csak annyit szeretnék mondani, hogy nagyon köszönöm azoknak, akik támogattak és töretlenül hittek bennemKöszönöm szépen a váciaknak, a szurkolóimnak, és nem utolsósorban a bennünket támogató médiumoknak, hogy ma itt lehetek. Hálás vagyok a családomnak és a csapatomnak, akik egy emberként dolgoztak, és keményen állták a nehéz idők viharait is – ez a mai elismerés a mi közös sikerünk!”

Persze nem is Laller lenne, ha már az ünneplés pillanataiban nem a jövő töltené ki a gondolatainak javarészét:

„Fantasztikus ekkora sportolók és emberek előtt a színpadon állni, erre mindenképp koccintani fogunk. De holnap új nap indul, mi pedig továbbra is haladunk tovább azon a bizonyos úton, amely a 2020-ra kitűzött céljaink felé vezet.” – zárta monológját Horváth Lajos, az Év Motorsport Versenyzője, a Laller Racing Dakar Team csapatvezetője.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ