Több ok is állhat a toka kialakulásának hátterében – például a genetika, hízás vagy a bőr megereszkedése. Sokunk életét megkeseríti ez a makacs probléma, amit csak kisebb-nagyobb beavatkozás segítségével lehet eltüntetni.

A toka tulajdonképpen az áll alatt kialakult bőr- és zsírszövet-többlet. A korral csökken a bőr kollagén tartalma, kötőszöveteink meggyengülnek, a bőr meglazul, megereszkedik. A bőr petyhüdtebbé válása mellett helyi zsírlerakódás alakulhat ki az áll alatti területen, ami tovább ront képen, túlsúlyosság hatását keltve. Pedig a toka bármilyen testalkatnál előfordulhat, ha genetikai örökség okozza.  Nagyfokú fogyás esetén a bőrfelesleg okozhat esztétikai problémát, életkortól függetlenül. A toka legalább annyi férfi, mint nő számára jelent zavaró esztétikai és akár pszichés problémát.

Le a garbóval!

A tokát előszeretettel próbáljuk garbóval álcázni, azonban a jó idővel együtt elérkezik az igazság pillanata. A jó hír, hogy senkinek sem muszáj többé rejtegetnie a nyakát, mivel egyre korszerűbb és egyre hatékonyabb módszerekkel harcolhatunk makacs ellenségünkkel. Ha a tokát időben elkezdjük kezelni, akkor eredményesek az orvos-esztétikai kezelések, de ha elhanyagoljuk, egy bizonyos szint után már csak a sebészi beavatkozás segíthet.

toka eltávolítás 2Ha csak kisebb helyi zsírpárnával van dolgunk, akkor az Aqualyx zsírbontó injekció a tökéletes megoldás. Az Aqualyx természetes zsírbontó enzimet tartalmaz, ami gyakorlatilag feloldja a zsírt, így az természetes úton, a nyirokrendszeren keresztül távozik. A kezelések 21-24 naponta történnek, a legtöbb esetben a változás a 3-4. kezelés után lesz szembeötlő. A kezelés időtartama 20-30 perc, a kezelt terület függvényében.

Súlyosabb esetben, amikor már nemcsak a zsírpárnától kell megszabadulnunk, de a megereszkedett bőrt is regenerálni kell, a Belkyra injekciót érdemes beadatnunk, amely kifejezetten az áll alatti zsírszövet bontására és a bőr feszesítésére szolgáló injekció (Amerikában Kybella márkanéven regisztrálták).

A kezelés során a toka és az áll alatti területen kisebb szúrásokkal injekciózzák be a hatóanyagot. A szúrások száma és a felhasznált hatóanyag mennyisége az elbontandó zsír mennyiségétől függ. A kívánt végeredményhez legalább két kezelés szükséges: az első kezelés után a zsírbontó folyamat elindul a szervezetben, de látványos eredmény csak a 2. kezelést követően alakul ki. A két kezelés között 6-8 hét várakozási idő szükséges. A Belkyra biztonságos, nincsenek hegek és nem kell kompresszióst állkötést sem viselni. Az eredmény tartós, hiszen a zsírsejtek végleg felszívódnak.

toka eltávolítás 1Aki a fájdalom miatt ódzkodik az orvos-esztétikai kezelésektől, annak fölösleges aggódnia, mivel az említett kezelések a Royal Clinics-nél helyi érzéstelenítésben, a legnagyobb szakértelem és odafigyelés mellett történnek és csupán minimális kényelmetlenséggel járnak. Annyival, amennyi megéri, hogy eltűnjön a „dupla toka”, az áll kontúrja határozottabbá váljon és ezáltal évekkel fiatalabb megjelenést nyerjünk.

Vágjunk bele!

Vannak olyan esetek, amelyek esztétikai módszerekkel nem kezelhetőek hatékonyan, ilyenkor érdemes plasztikai sebész segítségét kérni. A műtét során eltávolításra kerül az áll alatt elhelyezkedő bőr alatti zsírfelesleg. Szükség esetén a toka egyik, vagy mindkét oldalán redőt alkotó, felületes nyakizmot meg kell feszíteni, és középen összevarrni. Amennyiben  szükséges, eltávolításra kerül a bőrfelesleg is, helyreállítva ezzel a fiatalos nyak – áll kontúrt. A műtét helyi érzéstelenítésben és altatásban is végezhető. A műtéti heg általában alig észrevehető, a teljes gyógyuláshoz néhány hét szükséges.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ