Időről-időre felbukkan egy új hatóanyag, amely alapjaiban rengeti meg a szépségipart. Ilyen aktuális üdvöske a kollagén, mégpedig táplálék kiegészítő kollagénital formájában.

Bár a krémek, szérumok a bőröregedést vizsgáló kutatásoknak, az új hatóanyagoknak és a dinamikusan fejlődő technológiának köszönhetően egyre többet tudnak, valójában még mindig nem képesek eljutni a bőr mélyebb rétegeibe. Be kell látnunk, ahhoz, hogy a bőr idő előtti öregedését megakadályozzuk, fiatalságát meghosszabbítsuk vagy a kor jeleit enyhítsük belülről is táplálnunk, építenünk kell bőrünket. Mivel a megereszkedés legnagyobb részt az évek során bekövetkező kollagén-vesztéssel magyarázható (25 éves kortól fokozatosan csökken a termelése majd 50 éves korra megszűnik), logikus lépés lenne a kollagén pótlása. Ezzel azonban az a probléma, hogy nagymolekulájú vegyület lévén kívülről nem tudjuk a bőr mélyére juttatni, vagy ha még elméletileg sikerülne is valahogy, akkor sem tudna a bőrbe beépülni. A kollagént tehát belülről, táplálék formájában lehet pótolni. A modern táplálkozással azonban a legfontosabb kollagén forrásokat elvesztettük, ilyen például a csirkebőr, csirkeláb, kakastaréj, porcogó. Táplálék kiegészítő formájában juthatunk hozzá legegyszerűbben a bőr, köröm és haj szépségét fokozó kollagénhez kapszula, por vagy ital formájában. A felsoroltak közül a kapszulák mindössze 200-1000 mg kollagént tartalmaznak, a porok pedig kevésbé hatékonyan tudnak felszívódni, mint a folyékony kollagén. A kollagénitalok tartalmazzák a legkönnyebben beépülő kollagént a legnagyobb koncentrációban (a kapszulákénak akár 50-szeres mennyiségét), hidrolizátum formájában.

Folyékony fiatalság

Yana kollagénital Kovács DóriA kollagénitalok sem egyformák, érdemes feltérképezni az összetevőiket, vajon tartalmaznak-e a beépülést segítő C-vitamint és egyéb a bőrszépítő vitaminokat, hatóanyagokat. Az Image Skincare amerikai professzionális bőrápolási márka a kozmetikai szalonokból már ismerős lehet. Yana néven forgalmazott kollagénitaluk több oldalról támogatja a bőr fiatalos megjelenését. A benne alkalmazott fejlett technológiákkal klinikailag bizonyítottan, jelentősen csökkenti a ráncokat, fokozza a bőr rugalmasságát és emeli a bőr hidratáltságának szintjét. Hidrolizált kollagénpeptidek, fitoceramidok, biotin, antioxidáns komplex és B6 vitamin harcol a bőröregedés és a bőrproblémák kialakulása ellen.

A hidrolizált bioaktív kollagén peptidek lassítják a kollagénvesztést, csökkentik a ráncok méretét, növelik a rugalmasságot és emelik a bőr hidratáltsági szintjét. Gabonakivonat fitoceramidja támogatja a bőr celluláris mátrixot, hozzájárul a feszességéhez és hidratáltságához. Hatékony antioxidáns komplexe (hialuronsav, zöld tea levél, kivonat, bio acai gyümölcs, bio gránátalma gyümölcs kivonat) harcol a szabadgyökök okozta károk ellen. C-vitamin (aszkorbinsav) tartalma az egészséges kollagén képződéshez elengedhetetlen. Biotinnal védi a bőrt a vízveszteségtől, segít erősíteni a hajat, bőrt, körmöt, B6-vitaminnal gátolja a fehérjék lebontását és akadályozza az ekcéma, psoriasis, akné és bőrszárazság kialakulását.

A Yana kollagénital valamennyi bőrtípusra ajánlott, különösen laza, rugalmasságát vesztett idősödő bőrre. Az eredmény: ragyogóbb bőr napokon belül, akár 63%-kal javul a ráncok megjelenése 30 nap alatt, akár 40%-kal nő a bőr hidratáltsága egyhavi használattól.

Az ízletes citrus ízű Yana önmagában, vagy vízzel, smoothie formájában, teában vagy más módon fogyasztva is finom. Nem tartalmaz cukrot, glutént, tejszármazékot, sem génmódosított alapanyagot.

A képeken Kovács Dóri műsorvezető, az Image Yana kollagénital rendszeres fogyasztója, szerepel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ