Idén 2018. április 13-15. között rendezik meg a XXXVII. Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt, közel 2500 közreműködővel. A fő helyszín idén is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok. Az Aréna kisebb-nagyobb termeiben pedig a kísérő programokon vehetnek részt a látogatók. Lesznek fotókiállítások, könyv- és CD-bemutatók, valamint filmvetítések is.

Április 13-án, pénteken este „Halljunk szót…!” címmel a Fonó Budai Zeneházban egy koncerttel egybekötött „bemelegítő” nyitótáncházat tartanak, ahol a világ minden részéről érkező táncházkedvelők találkozhatnak.

Szabó Balázs Bandája fotó: Nagy Márton
Szabó Balázs Bandája fotó: Nagy Márton

A Sportarénában szombaton táncházak és bemutatók sorozata, kézműves foglalkozások, Tücsökringató, valamint Magyarország kiemelkedő néptáncegyüttesei, hagyományőrző együttesei és a határon túlról érkező népművészek gála műsora várja az érdeklődőket. A vasárnap nagy családi ünnep lesz: Aprók Bálja, kézműves- és  interaktív foglalkozások, mese- és bábelőadások, népzenei és néptáncbemutatók várják a kicsiket és nagyokat. A rendezvény esti gálakoncertjén Szabó Balázs Bandája lép fel, akik erre az alkalomra népzenészekkel (Fekete Márton „Kispuma” – brácsa, Molnár Péter – bőgő, Heit Lóránt – hegedű) egészülnek ki. Ezt követően a Mindenki tánca – „A székelyeké” című, a Táncháztalálkozóra készült nagyszabású produkció zárja az eseményt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ