Baráti összejövetel a tetőteraszon, lazítás a medence mellett, piknik a parkban – mindenkinek megvan a maga elképzelése a tökéletes nyárról még akkor is, ha nincs lehetőség hetekig tartó vakációra. Egy dolog viszont minden kávérajongó számára közös: egy finom, frissítő jegeskávé a legjobb választás kánikula idején. A tökéletes nyári élmény megteremtéséhez a Nespresso két új Limited Edition kávét hozott el nekünk, az Ispirazione Salentina és az Ispirazione Shakerato kávékapszulákat, amelyeket az olasz kávékultúra és két közismert olasz jegeskávé recept ihletett.

Fontos megjegyezni, hogy a kávé íze, aromája a hőmérséklet megváltoztatásával teljesen átalakul, így eltérő ízbeli eredményt kapunk egy espresso-ként készített kávéhoz képest. A most bevezetésre kerülő két kávé kifejezetten jegeskávé készítéséhez ajánlott.

Íme a két új Limited Edition kávékapszula és az ínyenc kávéreceptek:

ISPIRAZIONE SHAKERATO KÁVÉKAPSZULA

Nespresso Ispirazione shakeratoTestes, intenzív ízvilágú jegeskávé kakaós aromákkal és hosszan lecsengő, pörkölt ízjegyekkel. Jéggel és cukorral keverve kiváló Caffè Shakerato készíthető belőle. Elkészítése során a tetején sűrű, aranyszínű, krémes habréteg alakul ki. Legalább olyan frissítő, mint amilyen ízletes!

CAFFÉ SHAKERATO RECEPT ELKÉSZÍTÉSE:

Tegyél egy fedéllel kombinált VIEW Recipe pohárba vagy egy shakerbe 3 g cukrot! Készíts 40 ml kávét a tetejére! Adj hozzá 3 nagyméretű jégkockát (3x30g), és rázd össze shakerben vagy a Nespresso pohárban!

ISPIRAZIONE SALENTINA KÁVÉKAPSZULA

Nespresso Ispirazione salentinaEgy kényeztető, merész, de harmonikusan finom keverékből készülő jegeskávé, amely diós aromákat és fás jegyeket tár fel. Cukornádszirup, jégkockák és mandulatej hozzáadásával könnyedén elkészítheted belőle a pugliai Salento régióból származó Caffè Alla Salentina receptet. A mandulatej kellemes, édes ízt és bársonyos, krémes textúrát ad az italnak.

CAFFÉ ALLA SALENTINA RECEPT ELKÉSZÍTÉSE:

Tegyél 2 nagyméretű jégkockát (2×30 g) egy VIEW Lungo csészébe! Önts a jégre 30 ml mandulatejet (vagy tehéntejet), és óvatosan önts rá 5 ml cukornádszirupot. Végül készíts 25 ml kávét a tetejére!

További jegeskávé receptekért és inspirációkért érdemes ellátogatni a http://www.nespresso.com/recipes oldalra.

A nyári kalandozásokhoz a Nespresso Limited Edition kiegészítőket is kínál: például a Nomad bottle névre hallgató italospalackokat és a fedővel kombinált VIEW Recipe poharat és jégkockatartót is tartalmazó VIEW Jegeskávé szettet. A kiegészítőkkel könnyedén elkészítheted a jegeskávé recepteket, és pillanatok alatt becsempészheted otthonodba az olasz tengerparti hangulatot.

A jegeskávé kapszulák június 11-től megvásárolhatóak a Nespresso Boutique-okban, a www.nespresso.com oldalon, mobilalkalmazáson és a Nespresso Club ingyenesen hívható 06 80 2582 80 telefonszámán keresztül.