Bocskor Bíborka és Gájer Bálint ugyan teljesen eltérő zenei stílust képviselnek, a barack most mégis összehozta őket. Igazi barackmámorban úszhatnak majd ők is, ugyanis kevesebb, mint két hét múlva, július 6-7. között újra Boldogkőváraljára érkezik a gönci kajszibarack kétnapos ünnepe, a Gönci Barack Vigasság.

Az underground és a jazz, blues világa igenis megfér egymás mellett, főleg ha a gönci barack képez hidat a zenei stílusok között. A barack minden szívet meglágyít, Bocskor Bíborka és Gájer Bálint is baracklázban égnek már.

Gájer Bálint barackA barátaim szerint igazi barackpálinka szakértő vagyok, zenekari összejöveteleken az igazi gönci barack mindig előkerül és ennek valóban nincs párja. Fellépések után sem vetem meg ezt a nemes nedűt, ugyanis remekül össze tudja hozni a csapatot. Mindig jó érzés kiszakadni a főváros nyüzsgéséből és egy kicsit beszippantani a vidéki levegőt. Somogyi srác vagyok, gyerekkoromban sokat jártam vándortáborba, mindig is imádtam a természetet. Nyáron a barátnőmmel Tatán kapcsolódunk majd ki, januárban pedig elmegyünk egy kicsit télből a nyárba, ugyanis Balin töltünk el két hetet” – mondja mosolyogva Gájer Bálint, aki zenekarával péntek este szórakoztatja majd a közönséget Boldogkőváralján.

A Vigasság nyitónapján a Magashegyi Underground is fellép a Boldogkői Várban. Az együttes énekesnője, Bocskor Bíborka szerint egy-egy vidéki zenélés teljesen más hangulatot áraszt, más a vendégszeretet, a táj, az ízek és illatok. Csakúgy mint Boldogkőváralján, a Gönci Barack Vigasságon.

Bocskor BíborkaEgyszerűen imádom a barackot, legyen az sárga, őszi vagy kajszi. Szerintem egy ültő helyemben meg tudnék most enni egy kilóval. Mivel nyers vegán táplálkozást követek, így a gyümölcsök egyébként is a szívem csücskei. Ugyan én erdélyi lány vagyok, de a zempléni tájegységet is nagyon szeretem, sokat koncertezünk azon a vidéken. Régebben a zenekari tagok rengeteget szívattak a turnébuszban, mivel sosem tudtam, hol van a település, ahova zenélni megyünk. Például, ha Pécsre mentünk fellépni, akkor már lázban égtem, hogy láthatom a Balatont, ami persze egy nagy átverés volt” – meséli nevetve Bíborka, akit rendszerint el tud varázsolni a vidéki koncertezés különleges atmoszférája.

A kétnapos gönci barack ünnep idén először három helyszínen zajlik majd: a Boldogkői Vár, a Bestillo Pálinkaház és a Terra-Boldogkő Látványpince is mennyei barackillattal telik meg. A Vigasság összefonódik a Vidéki Stílusos Éttermiséggel, a világhírű encsi Anyukám Mondta különleges barackos finomságokkal csábítja el a közönséget. Az ínycsiklandozó fogások kísérőjeként jól esik majd a Bestillo pálinka, melyet hangulatos koncertek fűszereznek meg.

Exkluzív programként Angerman László, világszinten is elismert sommelier tart egy különleges pálinkaworkshopot, melyen Laci hat uniós oltalom alatt álló pálinkát mutat majd be a nagyközönségnek.

Gönci Barack pálinkaA Gönci Barack Vigasság igazi, családias együttlét, ahol bemutatkozik az eredetvédett gönci sárgabarack, az abból készülő ételek és italok, valamint parádés zenei programokkal is készülünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Július 6-7-én ismét kitárul a zempléni vidék, hogy minden kincsét megmutassa az odalátogatóknak. Csodás táj, mennyei barackillat, friss levegő és sokszínű családi programok várnak mindenkit a VII. Gönci Barack Vigasságon Boldogkőváralján”– csalogat mindenkit a zempléni térségbe Czakó Mónika, a rendezvény megálmodója.

VII. Gönci Barack Vigasság

Helyszín: Boldogkőváralja
Időpont: 2018. július 6-7.