Pelenkás gyermekkel nyaralni indulni? Igen! Egyre több család vág bele a nagy kalandba, csakhogy már az előkészületeknél érdemes szem előtt tartani, mit vigyünk magunkkal, vagy pakoljunk be a bőröndbe. A csöppség bármikor megéhezhet, megszomjazhat, előfordulhatnak vele kisebb-nagyobb „balesetek”. A fél lakást persze nem cipelhetjük magunkkal, ám ha otthon felejtünk valami fontos dolgot, könnyen káoszba fulladhat a régóta várt utazás. Összegyűjtöttünk pár praktikus tanácsot, amelyek nélkül nem is érdemes felkerekedni a nagy kalandra.

Megoldás minden eshetőségre

Az egyik legfontosabb egy megfelelően összeállított gyógyszeres doboz. Mindenképp legyen benne láz- és fájdalomcsillapító, hasmenés elleni szer, lázmérő, orrcsepp, esetleg orrszívó, ragtapasz, na és persze fertőtlenítőt tartalmazó kézmosó. A rendszeresen szedett vitaminokról se feledkezzünk meg, hiszen ilyenkor is érdemes odafigyelni a család egészségére.

Nyűglődés helyett egy kis szórakoztatás

Nehogy otthon felejtsük a gyermek kedvenc rágókáját, játékát, plüssállatát, mesekönyvét. Ezek leginkább hosszabb távra tervezett utazások alkalmával jönnek jól, amikor a nyűgösködő csöppség figyelmét már nem tudjuk mással lekötni. Autós kiruccanáshoz egy kis nyugtató zenét is tanácsos bekészíteni.

Gyerek-sudocrem 1Becsapós lehet az időjárás

Érdemes a klasszikus nyári darabok mellett kicsit vastagabb, melegebb ruhákat is bepakolni. Mert hiába olvastuk az időjárás-előrejelzésben, hogy a nyaralás alatt végig napsütés és kánikula várható, ez bizony egyik pillanatról a másikra könnyen megváltozhat.

Védelem a káros sugárzás ellen

A kisgyermekek bőre fokozottan érzékeny, így naptej, napvédő sátor vagy napernyő mindenképp kerüljön a bőröndünkbe. Nem árt, ha egy-két nyári sapkát is berakunk, ugyanis, ha sok időt töltünk a szabadban, a hőgutától, illetve a káros napsugaraktól meg kell védjük a kicsinyünket.

Gyerek-sudocrem 2Strandolás praktikusan

Minden gyermek várja a felhőtlen vakációzást. Legtöbbször azért, mert akár pelenka nélkül is lehet strandolni. A nyaralás elengedhetetlen kellékei, mint a pelenka és a popsiápoló mellett például a Sudocrem nedves törlőkendő is rendkívül jó célt szolgál a mindennapokban, ilyenkor pedig különösen. Hatékonyan tisztítja a bőrt, gyengéden ápol, praktikus, mivel kis helyen is elfér, így bármikor előkaphatjuk a táskából.

Megfelelő folyadékmennyiség

Repülős, de hosszabb autós utazás alkalmával a bekészített pürés ételek mellett mindig legyen nálunk elegendő mennyiségű víz, lehetőleg több, kisebb adagra elosztva. Elsősorban azért, ha a gyerek megszomjazik, tudjunk neki inni adni. Azonban egy gyors kézmosáshoz, esetleg mosakodáshoz is jól jöhet a folyadék.

MEGOSZTÁS