A vár rekonstrukciójának előrehaladtával két év után számos újdonsággal tér vissza az ország egyik legnagyobb sörfesztiválja a budai várba. A szervezők többek között a sörfogyasztók edukációját tűzték ki célul, melyre saját felmérésük szerint nagy szükség van. A folyékony kenyér alapvető egészségügyi hatásait ugyan sokan ismerik, azt például már kevesen tudják, hogy a szoptató kismamáknak kifejezetten ajánlott az alkoholmentes sör.

Ugyan a sör legalapvetőbb pozitív egészségügyi hatásaival a magyarok többsége tisztában van, számos további előnyét már kevesen ismerik – derült ki a sörfesztivál szervezőinek kutatásából. „Azt látjuk, hogy sokan hiányos vagy – ami még rosszabb – téves információval rendelkeznek. Szeretnénk elérni, hogy a sörről helyes kép éljen a fejekben, és ez ugyanúgy kiterjed az egészségügyi hatásaira, mint például a megfelelő fogyasztási szokások megalapozására” – reagált a felmérés eredményeire Kurucz Gergely a FIRST Craft Beer tulajdonosa.

Kurucz testvérekA magyarok körében a sörivás legismertebb előnye a vesekő megelőzése, szintén sokan tisztában vannak vele, hogy az ital alkalmas lehet egyes aminosavak, ásványi anyagok és vitaminok pótlására. Azt ugyanakkor már csak a válaszadók fele tudja, hogy a megtévesztő elnevezés ellenére a sörhas kialakulásáért nem a sör a felelős, míg az ital gyulladáscsökkentő tulajdonságáról nagyon kevesen hallottak.

A sörivás hölgyekre gyakorolt jótékony hatásai is kevéssé ismertek: a szoptató kismamáknak a tejszaporító hatása miatt érdemes alkoholmentes sört fogyasztaniuk, míg az idősebb hölgyek a menopauza tüneteit enyhíthetik vele.

Egy sör nem sör! Vagy mégis?

A hézagos ismeretek ellenére minden ötödik válaszadó ivott már sört kifejezetten annak egészségügyi hatása miatt, ami azt jelzi, hogy megjelentek az egészségtudatos fogyasztók. „Ez is azt mutatja, hogy szükség és igény is van az ital jobb megismerésére, a prémium termékek előtérbe kerülésére, és az általunk is hirdetett edukációra” – emelte ki Kurucz Dániel a sörfesztivált szervező cég ügyvezetője. Minderre lehetőséget kínál az augusztus 23-tól 26-ig tartó Sörfesztivál a Budai Várban. A budai vár rekonstrukciója alatt a Szabadság térre költöztünk, ahol idén másodjára rendeztük meg a Belvárosi Sörfesztivált. Azonban az építési munkálatok haladtával most visszatérhetünk a közönségkedvenc budai várba, ami tökéletesen passzol a sörről alkotott képünkhöz, mivel így még impozánsabb környezetben, még exkluzívabb rendezvénnyel népszerűsíthetjük a prémium söröket és a sörkultúrát” – árulta el Kurucz Gergely.

sor leadA fesztiválra kilátogatók azt is megtapasztalhatják, hogy az egy sör nem sör állítás nem mindig állja meg a helyét. „Bár a felmérésünk résztvevőinek többsége is azt nyilatkozta, hogy egy sörből általában több lesz, mi bebizonyítjuk, hogy egy korsó magas minőséget képviselő sör többet ér három alacsonykategóriás italnál” – mondta el Kurucz Dániel, aki azt is elárulta, hogy a régi-új helyszín mellett több meglepetést és újdonságot is tartogatnak a fesztivál közönsége számára.

A Sörfesztivál a Budai Várban rendezvényről:

http://www.sorfesztival.hu/
https://www.facebook.com/events/193263731497180/

MEGOSZTÁS