Szeptember elsején három helyszínen, öt sportágban mérettethetik meg magukat a versenyzők a város legurbánusabb sporteseményén, a Budapest Urban Games-en (BUG). Az utcalimpián teljesen új program lesz a streetball, az ötfős csapatokat Trokán Nóra színésznő erősíti.

„Lakótelepen nőttem fel, az egész gyermekkoromat áthatotta a téren való sportolás, mozgás. Az életemet ma sem tudnám elképzelni sport nélkül – mondta el a színésznő, akiről kevesen tudják: már általános iskolában a kosárlabdázás szerelmese lett, olyannyira komolyan vette, hogy le is igazolta őt a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club. „Amikor eljött a döntés ideje, hogy akarok-e élsportoló lenni, maradtam inkább az amatőr kosárlabda mellett, és azóta is kisebb-nagyobb kihagyásokkal űzöm. Pár éve pedig alakult egy kis csapat, majdnem minden héten összegyűlünk kosarazni.”

A BUG egyik központi helyszíne a hetedik kerületi Klauzál tér lesz, ahol 10.00 és 18.00 óra között két ízig-vérig városi sportág, a grundfoci és streetball csapatok versenghetnek az utcalimpia érmeiért. Emellett a Citadella és a Duna szolgáltatja az egy napos küzdelem fő helyszíneit.

Trokán Nóra sport 1Azt szoktam mondani, hogy fél lábbal vagyok budapesti. Imádom ezt a várost, de ugyanannyira szeretek elszökni belőle a természetbe vagy vidékre. Nemrég rátaláltam a SUP-ra is, és azóta a Dunán is rengetegszer „megfordulok” – idén nyáron, a műrepülő világbajnokság alkalmával több mint 300 emberrel eveztünk végig a lezárt folyó belvárosi szakaszán. Életem egyik legnagyobb élménye volt” – mesélte Trokán Nóra, aki úgy érzi: rá is rengeteg felfedezni való sportolási lehetőség vár a fővárosban, emiatt is örül a Budapest Urban Gamesnek, amelynek célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek kiemelt támogatása.

Fontosnak tartom, hogy minél többen sportoljanak, és az, hogy valaki városban él, ne legyen kifogás. Semminek nincs nagyobb közösségépítő ereje a sportnál, és szerintem ez az, amire most igazán szüksége van az embereknek.”

A Budapest Urban Games (BUG) honlapján várják a jelentkezést a sporteseményekre: www.budapesturbangames.hu