Bár úgy tűnik, hogy a nyár véglegesen búcsút intett, azért még vannak olyan lehetőségek, amivel akár egész évben úgy érezhetjük magunkat, mintha vakációznánk. Ilyen az Aquaworld Élményfürdő, ami télen-nyáron látogatható és fantasztikus kikapcsolódási lehetőséget kínál. Mi a legnagyobb kánikulában jártunk ott, de biztosan visszamegyünk hűvösebb időben is.

Egy meleg nyári napon, amikor már a jéghideg limonádé sem segített, elhatároztuk, hogy családostul meglátogatjuk az Aquaworld  Élményfürdőt, mely Budapest északi kapujában található. Az egész napos vakációzás reményében gyorsan összepakoltuk a szükséges kellékeket, s egy városias autókázás után megérkeztünk Budapest télen-nyáron üzemelő fürdő komplexumába, a kikapcsolódás fellegvárába.

fotó: aquaworld.hu
fotó: aquaworld.hu

Már az induláskor tudtuk, hogy a termálvizes medencékkel rendelkező óriási élménykomplexum a család minden tagjának alkalmas lesz. Melegvizes gyermekmedence, ugró medence, hullámmedence, szörf medence és jakuzzi mellett számtalan csúszdázási lehetőség élménye lebegett a szemünk előtt, s mikor megérkeztünk, a vártnál is jobb – és szebb – ígérkezett előttünk. Egy olyan impozáns fürdő komplexumba érkeztünk, mely bátran mondhatja magát Közép-Európa legszebb és legnagyobb élmény fürdőhelyének. 15 termál vizes beltéri medence, és 11 csúszda kipróbálása volt aznapra a tét, melynek reményében, lelkesen kezdtünk bele mindegyik kipróbálásába.

fotó: aquaworld.hu
fotó: aquaworld.hu

Kezdésnek a családi csúszdát vettük fontolóra. Kislányunk először kézen fogva, óvatosan kezdett bele a csúszásba, s meglepődött mikor villámgyorsan nagyot csobbant medencében. Ámde akkor már tudtuk, hogy nem ez lesz az első és az utolsó alkalom. Másodjára már csak egyikünkkel, harmadjára pedig egyedül pottyant bele a medencébe, végül pedig olyan mesterien elsajátította a technikát, hogy egy kézen sem lehetett megszámlálni a különböző csobbanási formákat – mind széles mosollyal s nagy hahotázással befejezve.

Ezután felfedező körútra indultunk. A szemrevaló fürdő komplexum több aktív csúszdával is rendelkezik: Hegyi-Patak, UFO, Szivárvány, Hagyma, Fekete Lyuk, Kamikaze és a varázslatos Repülő szőnyeg – mind eseménydús és felejthetetlen élményt nyújtottak a család számára. Ezeken persze többször végig csúsztunk, s amikor már nagyon elfáradtunk, felfedeztük a mókás Aqua Spray-t (nem csak gyerekeknek ajánljuk), a szórakoztató hullám medencét és a testet-lelket nyugtató szauna világot, mely mind egy fantasztikusan impozáns, 72 méter átmérőjű, Magyarországon egyedülálló fa kupola alatt fekszik.

fotó: aquaworld.hu
fotó: aquaworld.hu

Több fürdőhely is működik Magyarországon, de az Aquaworld minden bizonnyal az egyedüli olyan élmény komplexum, ahol egy fedél alatt, igényes, szép környezetben megtalálható a beltéri és kültéri gyermek-és felnőtt medence, számtalan csúszda, játszó tér, gyermek megörző, szauna, masszázs, étterem, melyet mi is, szinte egész napra igénybe vettünk. Nem utolsó sorban az ingyenes parkolás is kedvező volt számunkra, így nem kellett azon aggódni, hogy mikor jár le a parkoló automata. Legközelebb pedig baráti társasággal fogjuk meglátogatni, hogy újabb, vakmerőbb élményekben legyen részünk.

Szerző: Anikó Allum