2018 őszén Magyarországon útjára indul a Közép-Kelet Európában egyedülálló film-színház Kultúrkamion. Az Esztrád Színház mindig is elhivatottságot érzett a magyar színházi és zenei kultúra népszerűsítésére. A kamion a benne lévő felszereltségnek és csúcsminőségű hangtechnikának köszönhetően filmek bemutatása mellett komplett színházi előadások megtekintésére is alkalmas.  “Guruló színház” jellegéből adódóan, így akár a legkisebb településekre is eljuttatható a kulturális élmény.

A kamion műsorát a közönség igényeinek megfelelően, átfogó kutatás után alakítottuk ki.

Elsődlegesen a magyar filmek bemutatására törekszünk, hiszen kiemelt célunk a magyar kultúra minél szélesebb körben történő terjesztése, megismertetése.

A kultúrkamionban minden korosztály számára kínálunk programokat. Elismert színházi rendezők koncepciója alapján: vígjátékok, drámák, krimik, musicalek és gyerekelőadások lesznek láthatók. Habár a színházi előadásokat behatárolja a kamion színpad mérete, mégis a one man show-tól kezdve a többszereplős produkciókig, de akár a cirkuszi előadások képviselőinek is teret adhat.

Az egyes településeken – igény szerint – különböző stílusú színházi előadásokat is nyújthatunk a közönségnek: regionális eseményeket, fesztiválokat kibővítve.

KULTÚRKAMION FELSZERELTSÉGE

A kultúrkamion nem csupán filmszínház, de élő előadásoknak otthont adó színház, tárgyalóterem, illetve lehet kiváló műszaki bemutatóterem is új termékek vagy ötletek bemutatására.

A kultúrkamion felállítása az üzemeltető részéről mindössze 30-40 percet vesz igénybe, melyet egy speciális tervezésű, automatikus kiegyenlítőrendszer, valamint egy lelelményes hidraulikus telepítőrendszer tesz lehetővé.

A kultúrkamion a filmek bemutatásához a legújabb műszaki szabványoknak megfelelő felszereltséggel rendelkezik:

DEMOSPEC 3850 x 1600 vászon, BARCO DP2K-10Sx 2K 3D digitális videovetítő, képméretező, DCP szerver, Blu-Ray lejátszó.

A Dolby Pro Logic hangrendszer minden fajta forrás és esemény esetében alkalmazható (mozi, koncert, konferencia, stb.).

A 80 db Quinette Gallay moziszék – immár 70 éve képviselője az eleganciának – a legnagyobb kényelmet biztosítja a nézők számára.

A székek kivehetők, továbbá felállítható egy előre felszerelt pult, ami által a kultúrkamion percek alatt átrendezhető, akár egy konferencia teremmé is.

Bővebb információ: www.kulturkamion.hu