Október 12-14. hétvégéjén újra Kürtőskalács Fesztivál a Gesztenyés-kertben. A családi rendezvény legnagyobb attrakciója a jótékonysági közösségi sütés, a Kürtős Kaland, melyen Papp Gergő „Pimasz Úr” vezetésével megválasztják a legjobb kürtőskalács-desszertet készítő „céges” csapatot is.

Szerettük volna idén valami igazán kreatív ötlettel feldobni a jótékonysági közösségi kürtőskalács sütést, a Kürtős Kalandot, így született meg a Süt a CÉG! felhívás, melynek lényege, hogy az idei évben hazai cégek nevezhetnek két fős csapataikkal a jótékony sütésre. Azért is jutott eszünkbe ez a kis csavar, mivel október 13. (szombat) munkanap, így a cégek tarthatnak egy extra csapatépítéssel egybekötött munkanapot, melyen elsajátíthatják a kürtőskalács-készítés fortélyait és ráadásképp a hátrányos helyzetű gyermekeknek is örömet szerezhetnek. Emellett természetesen, ahogy eddig is, jelentkezhet bárki, barátok, családok, nem feltétel, hogy céges csapat legyen, maximum kitalálnak maguknak egy ötletes „cégért”!” – mesél a 6. Kürtőskalács Fesztivál legnagyobb szenzációjáról András Tünde, a rendezvény megálmodója.

Papp Gergő Pimasz Úr kürtőskalács leadNagy boldogság nekem, hogy idén én vezethetem a Kürtős Kalandot, ugyanis élek-halok ezért az erdélyi finomságért. Idén a céges csapatok feladata az lesz, hogy híres vagy kevésbé híres magyar desszerteket kürtőskalácsra hangoljanak. Lehet az például egy remek Kürtős Jancsi, de nem szeretnénk ötleteket adni, csak a kreativitás szabhat határt. Csupán egy feltétel van, hogy édes legyen. Igaz, hogy a szombat idén munkanap, de mutassuk meg együtt, hogy lehet rendhagyó módon is serénykedni” – biztat mindenkit Papp Gergő, a Kürtőskalács Fesztivál házigazdája.

A verseny pedig nem igazi verseny, ha nincs tétje. A zsűri az első három helyezettből választja majd ki azt a szerencsés céges csapatot, akinek a kreációja egy teljes hónapig szerepel majd az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda étlapján. A nyertes csapat emellett 10 db Holnemvolt Vár belépőjegyet is kap, sőt a desszertjét bármikor elkészítik neki az Édes Mackóban.

kürtőskalács workshop leadAz idei Kürtőskalács Fesztivált Arany Péntekkel nyitjuk, azaz pénteken minden kürtőskalács stand a kedvencét féláron adja majd. Kitelepül az Édes Mackó kínálata, lesz Kürtős Guba, Madárlátta Kürtős, Kürtős Gríz és Kürtős Zserbó is a már megszokott ínyencségeken és glutén-laktózmentes finomságokon túl. Újra megnyit a Faszénen sült ételek udvara, a Relax Sziget és a Gyerek Liget, valamint a „Csináld magad!” sátor is várja a vendégeket. A gasztronómiai élményt idén is színes koncertek teszik még teljesebbé” – zárja Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

További részletek: http://kurtoskalacsfesztival.hu/