A Scitec Nutrition idén a Vasas Jégcentrumban rendezte meg azt a versenyt, amelyen hazánk legkiválóbb testépítői mérettették meg magukat egymással, ám a hangulat egyáltalán nem volt fagyos, sőt! A Superbody-n szinte izzott a levegő, az indulók pedig mindent megtettek azért, hogy a színpadon kihozzák magukból a maximumot és a lehető legjobb formájukat mutassák meg a bíróknak és a közönségnek. Szurkolókból pedig nem volt hiány, közel 2000-en látogattak ki a nagyszabású eseményre, hogy drukkoljanak a majdnem 130 indulónak. A verseny összdíjazása meghaladta a 10 millió forintot. És mindez egyetlen nap alatt történt!

Superbody testépítés 2Nem hiába hazánk legrangosabb testépítő versenye a Superbody! A november 17-ei megmérettetésen ismét felvonult a szakma krémje, hogy kiderüljön, a meghirdetett kategóriákban kik állhatnak fel a dobogó legtetejére. Az indulók pedig idén is odatették magukat, hiszen tisztában voltak vele: a legjobbaknak akár valóra is válhat az álmuk, s felfelé ívelhet karrierjük, hiszen a győzelem komoly presztízzsel jár együtt. A korábbi bajnokok közül többen már nemzetközileg is elismert elit amatőr vagy profi versenyzők! Szóval a tét nem volt kicsi, így mindenkinek kőkeményen kellett küzdenie azért, hogy sikerrel záruljon számára a Superbody.

Cedric McMillan
Cedric McMillan

Sokan egyébként nem csak a megmérettetést várták izgatottan, hanem azt is, hogy élőben is látassák a színpadon az esemény díszvendégét, Cedric McMillan-t. A többszörös Mr. Olympia döntőst a világ egyik legesztétikusabb profi versenyzőjének tartják, így nem csoda, ha a közönség ujjongva ünnepelte őt. De nem csak neki járt az elismerő taps, hanem a hazai testépítés és fitnesz nagyjainak is, akik közül többen díjat adtak át.

Superbody testépítés 3Aki kilátogatott a magyar testépítés zarándokhelyének is tartott Superbody-ra, egy különleges jégszoborra is felfigyelhetett, ami azt szimbolizálta, hogy ahogyan a jégfaragáshoz, úgy ehhez a sporthoz is hihetetlen precizitás, kifinomultság szükséges, no meg kemény, kitartó munka. Ahogyan azt az általunk megkérdezett szakértő, Bodó Imre, többszörös Superbody bajnok is megerősítette. „A testépítés a sport és a művészet ötvözete. Sokan azt gondolják, hogy a versenyre való felkészülés abból áll, hogy az induló csak úgy emelgeti a súlyokat. Ám ez nem így van, hiszen ő olyan, mint egy szobrász: célzott edzéssel alakítja ki a fizikumát. Ehhez pedig magas fokú táplálkozási és anatómiai ismeretek szükségesek. Az is tévhit, hogy a testépítők az egész napjukat a teremben töltik. A valóságban a tréningek nem túl hosszúak, de nagyon intenzívek.” – magyarázta Bodó Imi, majd hozzátette, a legnagyobb munka nem az edzésben van, azt szinte bárki meg tudná csinálni, ha rendelkezne a megfelelő edzéstechnikai ismeretekkel. A tudatos táplálkozáson illetve táplálék-kiegészítésen van a fő hangsúly és azon, hogy az illetőnek az egész életét a versenyfelkészüléshez kell igazítania. S hogy hány edzésen vesznek részt azok, akik ilyen rangos versenyre készülnek? A szakértő erre is megadta a választ: a legtöbben kb. heti 6 súlyzós és 6 aerob/kardio-t iktatnak be, ám vannak, akik akár 12 súlyzós edzést is végeznek.

Superbody GP TOP 3: Szmereka László, Dudás Ádám, Bereczki Krisztián
Superbody 2018 GP TOP 3: Szmereka László, Dudás Ádám, Bereczki Krisztián

A több éves munka eredményét a versenyzők elképesztő fizikumokkal mutatták be idén is a Superbodyn, ahol azokat díjazták, akik a legjobbak között is a legjobbak! Az eseményen kihirdették a legrangosabb, Grand Prix kategóriájának dobogósait is. Az első helyezett Dudás Ádám lett, őt követte az ezüstérmes, Szmereka László. A dobogó harmadik fokára pedig Bereczki Krisztián állhatott fel.