S. Nagy István legendás dalszövegíró, akit már életében ’slágergyárosnak’ becézett nemcsak a szakma, de az utca embere is, 2019. január 20.-án lenne 85 éves. Halála óta felesége, Csongrádi Kata énekes-színésznő eddig minden évben, Valentin Nap táján koncerttel adózik az emlékének, és ez 2019-ben sem lesz másként.

A férjem a halála előtt azt kérte tőlem: „Ne sirass, hanem énekelj engem!” – árulta el Csongrádi Kata énekes-színésznő. – „Én ezt tiszteletben tartva azóta minden évben, koncert formájában egy emlékestet hozok létre, amelyen természetesen mindig az ő legszebb dalaiból hangzik el jónéhány. A mostani több szempontból is különleges alkalomnak ígérkezik. Egyfelől jótékonyságra, másfelől díjátadásra fog sor kerülni a koncert folyamán.

S. Nagy István annak idején feleségének, Csongrádi Katának írta a Millió rózsaszál című slágert, amit nincs ember széles e hazában, aki ne ismerne, ne fújna kívülről. A művész 2019 január 20 án lenne 85 éves: az imént említett híres dalt szerelemből írta, a szerelmének. Így a szerelmesek napja előtti napokban megrendezésre kerülő mostani emlékkoncerten nem is lehetne más téma a fókuszban, mint a szerelem!

S.Nagy plakát„ES két évig udvarolt nekem, mielőtt összeházasodtunk. Harmincöt éven át voltunk férj és feleség, ahogy mondani szokták, jóban és rosszban, egészségben és betegségben. Olyanok voltunk mi egymásnak, mint a megtalált világ: amikor fogtuk egymás kezét, amikor egymás szemébe néztünk, olyankor nem hiányzott senki és semmi, megszűnt körülöttünk minden! Ez egy igazi, nagybetűs Szerelem volt – és van, mert én továbbra is életben tartom S.Nagy István lelkületét, elsősorban a dalain keresztül.”

A népszerű dalszövegíró leginkább azt szerette, ha nemcsak előadóművészek, hanem az utca embere is énekelte a számait, hiszen a gondolatait, érzéseit szerinte csak így tudta tökéletesen átadni nekik. Csongrádi Kata férje utolsó kívánságához híven azóta is együtt dalolja a közönséggel ES legnagyobb slágereit, és ez természetesen a február 9-i emlékkoncerten sem lesz másként.

A Stúdió 11 zenekar fogja kísérni a fellépő művészeket, akik között nem kevés fiatal tehetség is lesz. ES világéletében imádott új énekeseket felfedezni, számtalan művészt indított el ezen a pályán. Ennek jegyében átadásra kerül majd az S.Nagy István Emlékdíj is, amit olyasvalaki kap majd, aki folyamatosan a repertoárján tartja a férjem emblematikus dalait. Hogy ki ő, egyelőre hadd legyen meglepetés! A másik különlegesség, hogy ez az este jótékonysági jellegű is lesz, mivel a férjem imádott karitatív dolgokban részt venni, ezért a mostani koncertünk bevételéből a gyengén látókat fogjuk segíteni.”- tette hozzá a művésznő.