A Mrs. Wilson sorozat főszereplője, Ruth Wilson ezzel a szereppel kivételes lehetőséget kapott: a történet a nagyapja halálát követő váratlan és viharos fordulatokat dolgozza fel, így ő most azt játssza el, milyen megpróbáltatásokon ment keresztül saját nagymamája. 

A három részes drámasorozatot Mrs. Wilson (Ruth Wilson nagymamája) és családjának komplikált élettörténete ihlette, amelynek főszerepére a Golden Globe-nyertes színésznőt kérték fel. Ruth Wilson (A viszony, Luther, Jane Eyre) mellett olyan sokszoros díjnyertes angol színészek szerepelnek még, mint Iain Glen (Trónok harca, Delicious), Keeley Hawes (Durrelék, Porrá leszünk), Anupam Kher (Napos oldal, The Boy with The Topknot) és Fiona Shaw (Harry Potter, True Blood – Inni és élni hagyni).

Mrs. Wilson sorozat 1A történet az 1940-es és 1960-as évek Londonjában játszódik, ahol Alison Wilson (Ruth Wilson) boldog házasnak gondolja magát egészen addig, amíg férje halálát követően egy nő meg nem jelenik a bejárati ajtaja előtt. Állítja, ő az igazi Mrs. Wilson. Alison nem tehet mást, mint elhatározza, bizonyítani fogja házassága érvényességét és Alec (Iain Glen) iránta érzett szerelmét. A bigámista kémnek való utánajárás azonban inkább kellemetlen titkok világába vezet.

Nagyon izgatott vagyok, hogy képernyőre kerül nagyszüleim nem mindennapi élete, mert ez egy mélységesen megható történet. Az érzelmes dráma fő karakterét egymás után érik a rossz dolgok, mintha a szőnyeget folyamatosan húznák ki alóla, így szembe kell néznie az élete széthullásával – nyilatkozta Ruth Wilson színésznő, akinek elmondása szerint a sorozat segített igazán megérteni, hogy nagymamája min is ment keresztül ebben az időszakban. Nevetve hozzátette, mindez kilenc, szabadnap nélküli hétbe került.

Mrs. Wilson sorozat 2Alexander Wilson (Ruth Wilson nagypapája) író, kém és titkosszolgálati tiszt volt. Mielőtt Indiába költözött volna, hogy ott angol irodalom professzorként tanítson és kém regényeket írjon, az I. világháborúban szolgált. 1930-as évekbeli írásai nagy sikert arattak, novelláit többek között a The Telegraph, az Observer és a Times Literary Supplement is közölte.

A különleges történetet feldolgozó Mrs. Wilson sorozat premierjét a hazai közönség január 30-án este 9-kor tekintheti meg az Epic Drama csatornán.

MEGOSZTÁS