Békefi Brigitta Team Scitec, IFBB Elite Pro bikini fitness versenyző

Békefi Brigitta Team Scitec, IFBB Elite Pro bikini fitness versenyző szerint a tavasz az egyik legideálisabb időszak az életmódváltásra és arra, hogy megvalósítsuk céljainkat. Az pedig, hogy egyre közeledik a bikiniszezon, kiváló motiváció tud lenni azoknak, akik el szeretnék érni az álomalakjukat, hiszen mindenki szeretne jól mutatni a fürdőruhájában. Íme, Brigitta tuti tippjei ahhoz, hogy nyárra a legjobb formába hozzuk magunkat.

Türelem és türelem…

Ne azt várjuk, hogy két-három hét alatt meg fog történni a csoda, és azonnal elérjük a megálmodott bikini alakunkat. Hosszú távra köteleződjünk el, ez ugyanis a tartós siker alapja. Még pont időben vagyunk ahhoz, hogy belevágjunk, és aktív életmódra váltsunk. Kicsi célokat tűzzünk ki, és hétről-hétre haladjunk, hiszen a testünknek idő kell ahhoz, hogy átalakuljon.

Éhezés helyett, többször kevesebbet együnk

Kerüljük a divat diétákat, az éhezést és az éheztetést. A koplalással elérhetünk ugyan minimális változást, ám hosszú távon ennek az egészségünk látja kárát! Emellett életbe lép a jojó effektus is, ami azt jelenti, hogy akár a dupláját is visszahízhatjuk annak, amit leadtunk. Étkezzünk napi 4-5 alkalommal, tehát többször, kisebb adagokat fogyasszunk és kövessünk egy kiegyensúlyozott, tiszta, egészséges tápanyagokból álló étrendet.

Este hat után? Nyugodtan ehetünk!

Lehetőség szerint mi magunk készítsük el azokat az ételeket, amiket a nap folyamán megeszünk. Gondolkodjunk előre, ne arra alapozzunk, hogy majd valahol útközben bekapunk valamit, mert itt jönnek elő a hibák. Tévhit, hogy este hat után nem szabad már enni. Vacsorázhatunk, csak arra figyeljünk oda, hogy az utolsó étkezésnél ne a szénhidrát bevitel domináljon. Azt szoktam javasolni és én is ehhez tartom magam, hogy egy jó adag salátával, hozzá hallal vagy sovány húsokkal nem lehet mellélőni.

Békefi Brigitta scitecMozgás nélkül nincs eredmény

A heti mennyiség és a mozgásforma az egyéni adottságok és a célkitűzések szerint változhat. Ha valaki korábban egyáltalán nem járt konditerembe, annak azt tudom tanácsolni, hogy heti három tréning tökéletes lehet. Amikor már ez is kellemes érzést okoz, felemelhetjük ezt a számot négyre. Nagyon fontos itt is a fokozatosság. Iktassunk be súlyzós és kardióedzést, és mindenképpen mozgassuk át minden izomcsoportunkat.

A táplálék-kiegészítők sokat segíthetnek

A rendszeres, aktív testmozgás igényli a megfelelő fehérje – és vitaminpótlást. A fehérje, vagyis a protein az izmok regenerálódásában játszik nagy szerepet. Azt szoktam javasolni, hogy tréning után hörpintsünk fel egy finom protein turmixot, hiszen ezzel az edzést és a szervezetünket is támogathatjuk. A táplálékkiegészítő paletta hatalmas segítség lehet számunkra akkor is, ha például időhiányban szenvedünk. Hogy mi kell hozzá? Egy shaker, egy adag a kedvenc fehérje turmixszunkból és egy kis víz. Rázzuk össze az összetevőket, igyuk meg és ezzel már ki is váltottunk egy étkezést.

Ne felejtsük el a folyadék-pótlást

Az egyik leglényegesebb dolog, hogy ne felejtsük el a megfelelő folyadék bevitelt, mert amíg ezt nem tesszük meg, lényegében nem is beszélhetünk semmiféle diétáról vagy edzésről. Sokan nem szeretik a vizet, azt mondják azért, mert nincs íze. Ilyenkor nyugodtan keverjünk az üvegünkbe BCAA-t, és máris jobban esik, hiszen egy jóízű italt ihatunk, emellett fontos aminosavakhoz juttatjuk a szervezetünket.

Ha egy kis édessége vágyunk…

Ha valakinek édességrohama van, nagyon jó alternatíva lehet számára ilyenkor a Scitec Nutrition Protein Pancake. Én személy szerint a fehér csokis ízesítésért élek-halok és egy kis gyümölccsel szoktam megbolondítani. De pillanatok alatt elkészíthetjük a Scitec Nutrition Protein Muffinját is, ami nem csak, hogy mennyei ízű, hanem nagyon jó az összetétele is, remekül beilleszthető az egészséges életmódba.

+1 motivációs tipp

Nekem bevált és másoknak is azt szoktam javasolni, hogy tegyünk ki egy képet a hűtőnkre, ami ösztönöz bennünket. Ha ugyanis kivennénk onnan valamit, amit egyébként nem szabadna, ez a fotó lesz az első, amit megpillantunk. A fénykép tehát egyfajta „stop” jelzés, hogy ezt nem lehet, mert el szeretnék érni valamit.