A húsvéti hosszúhétvége kiváló alkalom arra, hogy Budapestre látogassunk, és a város felfedezése mellett belekóstoljunk az ünnepi forgatagba. A fővárosban élőknek pedig épp a közelség, a gyors elérhetőség lehet vonzó egy-egy családi, hagyományokat ápoló programban.

A Budapesti Tavaszi Vásár és Hagyományőrző Kulturális Fesztivál Húsvétkor ingyenes kézműves és színpadi programokkal várja a családokat, amellett, hogy míves, de a mai kor igényeinek megfelelő designnal bíró portékákat és minőségi, ízletes étkeket, italokat és édességeket is kínál.

Budapesti Tavaszi Vásár 3Vigadó tér és a Duna-korzó

Bán Teodóra -  Budapesti Tavaszi Vásár szervezője
Bán Teodóra – Budapesti Tavaszi Vásár szervezője

A belváros szívében, már négy helyszínen várja tárt karokkal a látogatókat a Budapesti Tavaszi Vásár. A kellemes tavaszi napsütésben, séta közben érdemes útba ejteni a Vigadó tér környékét és a Duna-korzót. Az ínycsiklandozó illatok biztosan kóstolásra késztetnek majd, a kézművesek pavilonjaiban pedig megcsodálhatják a húsvéti kultúrkörhöz kapcsolódó hagyományos és modern kézműves termékeket. A Duna-korzón felállított színpadon koncertekkel, iparművészeti bemutatókkal, népzenei és néptánc műsorokkal találkozhatnak húsvét ideje alatt – 2019. április 20-22. 11-17 óra között – a színpad mellett pedig tojásfestők, tojáspatkolók munkáját lehet megcsodálni.

Tovább sétálva nem érdemes kihagyni a Tavaszi Vásár másik három helyszínét sem. A Deák téren és a Fővám téren a minőségi kézműves termékeké és étkeké a főszerep, a Városháza parkban pedig a gyerekeké.

Budapesti Tavaszi Vásár 1További programok és információ:

https://www.budapestinfo.hu/hu/2019—-budapesti-tavaszi-vasar
https://www.facebook.com/budapestspringfair

Városháza park

2019. április 20-22. között a Városháza parkban a gyerekelőadások mellett, a kézműves játszóházban szakavatott segítők közreműködésével húsvéti ajándéktárgyakat, játékokat készíthetnek a gyerekek. Április 22-én 12 órától kézműves foglalkozás: ajándék locsolóknak; 18 órakor pedig ellátogat a parkba a húsvéti nyuszi! Elhozza gólyalábas barátait, akikkel az ünnephez kapcsolódó játékokat lehet majd kipróbálni. A húsvéti nyuszi azonban nem érkezik üres kézzel: a legbátrabb gyerekek még ajándékot is kapnak tőle! Népzenészek vidám muzsikájukkal színesítik a produkciót.

Budapesti Tavaszi Vásár 2További programok és információ: https://www.tavaszbudapesten.hu