Horgas Eszter fuvolaművész és Gabor Amadeus gitárművész közös koncertje 2019 május 31-én, Kapolcson.

Különleges zenei élményt ígér a népszerű fuvolaművésznő és az egyedi hangvételű zenei stílust képviselő gitárművész kettőse. Aki szereti a zenét, szereti tangót, szereti az újdonságokat, vagy mindezt egyszerre, annak mindenképpen ott a helye a Bondoro Fesztiválon, ahol e zenei csemege mellett számos egyéb más program, előadás, koncert kínál elmélyülést és felhőtlen szórakozást.

A koncerten hallható művek felvonultatják a tangó különféle arculatait. A tangó a legtöbb érzelemmel telített tánc, mely lehet szenvedélyes, melankolikus, virtuóz vagy akár vidám is. A zenei összeállítás alapja az autentikus argentintangó zenei világa, valamint a legendás Astor Piazzolla életműve. A két művész egyedi megszólalásával, egymás zenei hatását erősítve segítik átérezni azt a sajátos, érzelmekben és indulatokban bővelkedő világot, mely lelki szemeink előtt a tangó mozdulataiban ölt testet.

Gabor Amadeus és Horgas Eszter koncert flyerHorgas Eszter fuvolaművész húsz éves kora óta koncertezik Magyarországon és Európa szerte. Olyan zenekarok közreműködésével szólaltatott meg versenyműveket, mint a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok, az Amadinda Ütő együttes, vagy a MÁV Szimfonikus Zenekar.Többek között olyan kiváló művészek voltak partnerei az elmúlt évek hangversenyein, mint Maurice Andree, Jean-Pierre Rampal, Mstislav Rostropovich, Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Rolla János, Lukács Ervin, Konrád György, és a Bartók Vonósnégyes. Az elmúlt 15 évben 26 lemezt és 2 koncert DVD-t készített, valamint megjelent önéletrajzi könyve. Hat koncertjét a televízió is közvetítette. Olyan világsztárokkal dolgozott, mint Al Di Meola, vagy Natalie Cole. A Hungary’s Got talent zsűri tagja. Artisjus díjas, Köztársasági érdemrenddel kitüntetett művész.

Gabor Amadeus gitárművész: Gyermekkorában kezdődött a gitáros pályafutása, 1996-ban, a Zenebutik című televízióműsor felfedezettjeként. Ezt követően máris szerepelhetett egy a Benczúrt kertben rendezett zenei fesztiválon, ahol 600 ember hallgathata muzsikálását. Később a Fóti Zeneiskola gitár tanszakát vezette. Zenei tanulmányait klasszikus zenei vonalon kezdte, majd a latin jazz fusion irányban találta meg az önkifejezés kulcsát. Mestere többek között Al Di Meola, akitől szakmai útmutatást is kapott. Tehetségét számos nemzetközi és a hazai színpadon is megmutatta már. Zeneműveit évek óta sugározza többek között a Jazzy 90,9, Pannónia Rádió.