Június 8-án első alkalommal rendezik meg a Nemzeti Futóversenyt Budapesten. Az esemény célja, hogy minden magyar ember figyelmét felhívja az egészséges életmód és a rendszeres sport fontosságára, a befolyt nevezési díjakból pedig preventív, egészségmegőrző programokat támogatnak.

A június 8-i futóversenynek történelmi helyszín ad otthont: a rajt és a befutó a Hősök terén lesz, az útvonal pedig az Andrássy úton halad végig. A Nemzeti Futóverseny küldetése, hogy valamennyi magyart megmozgassa, ezért mindenkit arra buzdítanak, hogy bárhol is vannak a világban június 8-án, fussanak, és hívják fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára!

A Nemzeti Futóverseny csodálatos, történelmi helyszínen halad végig Az esemény újdonsága, hogy a rajt és a cél helyszíne is a Hősök terén lesz. Ez biztos, hogy vonzó lesz az indulók számára. A tíz kilométer mellett rövidebb, öt kilométeres távra is nevezhetnek, amely tökéletes kezdés azok számára is, akik még nem indultak futóversenyen” – nyilatkozta Kocsis Árpád, a szervezést végző BSI vezetője.

Nemzeti Futóverseny Kovács Kokó István és feleségeA rendezvény nem titkolt célja, hogy javítson azon az elkeserítő statisztikán, mely szerint Európa legelhízottabb nemzete a magyar. A OECD 2018-as jelentése azt is kimutatta, hogy világ az összes országa közül a negyedik legkövérebb nép vagyunk. Kovács Kokó István, a Nemzeti Futóverseny nagykövete és felesége, Garami Katalin évek óta elkötelezettek a futás népszerűsítése mellett.

Ez a statisztika elszomorító, és egyben számos problémára világít rá a magyarok életmódjával kapcsolatban.  A Nemzeti Futóverseny nem csak egy rendezvény, küldetése is van: az ország megmozgatása és életmódváltásra késztetése. Több ismert emberrel összefogtunk, hogy nagykövetként szerettessük meg a futást”  – mondta el Kovács Kokó István, aki a profi ökölvívó karrierje után a futásban talált új kihívást és azóta számos maratont teljesített már, sőt ironman versenyeken is rendszeresen indul.

A június 8-i rendezvényre a www.nemzetifutoverseny.hu oldalon lehet regisztrálni. A befolyt nevezési díj jótékony célokat szolgál, egészségmegőrző, preventív programokat támogatnak vele.