Május 28-29-én, kedden és szerdán különleges késő délutáni és esti programmal készül a Gozsdu udvar. A Gozsdu Jazz Fesztiválon a hazai jazz élet legkiválóbb szereplői lépnek fel.

A Gozsdu Jazz Fesztivál mindkét napján délután 17 órától egészen 21:30-ig a magyar jazz élet neves szereplői szórakoztatják a közönséget. A rendezvény szervezője, Jáger Bandi zongorista-zeneszerző a jazz szakma legjobbjait nyerte meg a kétnapos eseményre. Az fesztivál egyik főszereplője a Malek Andi Soulistic, Malek Andrea és Jáger Bandi formációja. A Soulistic különlegessége, hogy a Jazz és az R&B stílust ötvözik a magyar népzenével. Koncertjükön új, saját szerzeményeket tartalmazó albumukat és a 2017-ben megjelent Madárka népdal feldolgozás dalait mutatják be.

Malek Andi Soulistic
Malek Andi Soulistic

A Malek Andi Soulistic mellett fellép Hajdu Klára, a magyar jazz kiemelkedő énekes-dalszerzője, akit a jazzma.hu magyar jazz portál olvasói az év énekesnőjének választottak. A fesztivál első napján színpadra lép Szőke Nikoletta Junior Prima díjas előadó is. Az ország egyik legnépszerűbb jazz énekesnője a Szőke Nikoletta Quartet formációjával mutatkozik be a fesztiválon. Természetesen nem hiányozhat az előadók közül a népszerű Gyárfás István Trió sem. Gyárfás István több mint 30 évvel ezelőtt alapította első gitár-bőgő-dob összeállítású trióját, amellyel azóta is rendszeresen fellépnek. A műsort a Swing à la Django együttes színesíti egyedi „Hungarian django swing” stílusával, amelyben harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz is. Kanizsa Gina-Lamm Dávid Duó vérpezsdítő koncertje teszi majd teljessé a programot. A kiváló énekesnőt a közönség a Dal című műsorban ismerhette meg, társa pedig a nagyszerű szólista és kísérő zenész, Lamm Dávid.

Hajdu Klára Quartet
Hajdu Klára Quartet

A Gozsdu Jazz Fesztiválon izgalmas produkciókat láthatunk, amelyek stílusukat tekintve átmenetet képeznek a Jazz-, és a pop világa között. Ezért biztos vagyok benne, hogy a fiatalok és az idősek is jól fognak szórakozni.” – mondta el Malek Andrea.

Program:

Május 28.: 

  • Hajdú Klára quartet
  • Malek Andi Soulistic
  • Szőke Nikoletta quartet

Május 29.: 

  • Gyárfás trió
  • Swing á la Django
  • Kanizsa Gina-Lamm Dávid duó

A program ingyenes!
Időpont: 2019. május 28-29. 17:00-21:30
Helyszín: Gozsdu Udvar, Budapest, Király u. 13. – Dob utca 16., 1075