Mostantól a lágy pasztell árnyalatok helyett választhatjuk a merész, de otthonos sötétebb árnyalatokat is. Megérkezett a Poli-Farbe Platinum Decor hét új színből álló beltéri falfesték-kollekciója, amely négy mély színen felül egy izgalmas korall-, egy mustársárga és egy olívazöld árnyalattal tör be a magyar piacra. A minikollekció árnyalatai mostantól még nagyobb teret biztosítanak az otthonukat szépíteni vágyóknak: játékosságot, eleganciát és otthonos érzetet kelthetünk használatukkal.

Az új sorozat tagjai – bazsalikom (D70B), kék pázsitviola (D70K), korallvirág (D90K), olíva (D60O), mák (D60M), padlizsán (D60P) és sárga pillangóvirág (D70S) – 2019. június 10-től országszerte kaphatók a Pannon Festék Hálózat üzleteiben, festék-szakkereskedésekben és barkásáruházakban.

Poli-farbe festékTovábbi termékinformációk: https://www.polifarbe.hu/termeklap/poli-farbe-platinum-decor-szines-belteri-falfestek

A mély, sötétebb színek falfelületen való használata a nemzetközi trendekben is megfigyelhető, használatukkal kétségtelenül fokozhatjuk az egyedi kialakítást. Már régen megdőlt az a nézet, hogy a sötét színek komoran hatnak a falfelületeken, azonban tény, hogy érdemes néhány dologra ügyelni alkalmazásuk esetében:

  1. Figyeljünk a lakás adottságaira! Árnyékos, kevésbé világos helyekre inkább dekorációs céllal használjuk a mélyebb árnyalatokat, míg világosabb terekben lehetünk nagyobb felületeken is bátrabbak. Legyünk tekintettel a bútorzatra is! Ha a helyiség berendezésében a mélybarna vagy a fekete dominál, vegyük figyelembe, hogy ezek a bútorok és kiegészítők egy sötétebb falszín mellett nem fognak érvényesülni.
  2. Gondolkodjunk kontrasztokban! A sötét árnyalatokat megtörik, és még izgalmasabbá teszik a kontrasztos színek, épp ezért kombináljuk őket vivid tónusokkal – még játékosabb az összhatás, ha ezek az élénk színfoltok a falakon felül a kiegészítőkben is feltűnnek.
  3. Bátran a fémes kiegészítőkkel! A sötét árnyalatoknak a fémek is nagyon jól állnak – egy-egy jól megválasztott ezüst, arany vagy réz bútor vagy kiegészítő szintén fokozza az összképet.
  4. Határtalan kreativitás és funkcionalitás! A mély színek újabb lendületet adnak a DIY megoldásoknak, az egyediségnek valóban csak képzeletünk szabhat határt. Futtassunk fel egy szélesebb sávot a plafonra, emeljünk ki vele falrészeket, nyomatékosítsuk segítségükkel a pasztell színeket. A játékosabb megoldások, a sötétebb, erősebb színekkel való vizuális térelválasztás is jó hatással lehet otthonunk hangulatára.

A lakberendezésben és a divatban a nemzetközi szakemberek prognózisai megegyeznek: a következő évek kétségtelenül a színek évei lesznek, amelyekben az erősebb és karakteresebb árnyalatok újra virágkorukat élik.  A titok mindig a kompozíciókban rejlik – tehát egy-egy szín helyett stílusos színtársításokban gondolkozzunk – ilyeneket akár mi is alkothatunk olyan árnyalatok együttes használatával, amelyek illenek egymáshoz és a személyiségünket is kifejezik.

Poli-farbe 1Színtrend-mustra 2020-ra

Nézzünk néhány példát, amely egyértelműen a várható trendek között szerepel, és szinte már kopogtatnak az ajtón:

Zöld, zöld, zöld

A természetbe vágyódás és az erre vonatkozó utalások évek óta trend a lakberendezésben – és megjelennek a színekben, struktúrákban, anyaghasználatban. Ezt húzza most alá a mélyzöld megkoronázása is. Falon, bútorokon és kiegészítőkben egyaránt jó választás lehet. Itt is ügyeljünk a komplex vizualitásra, használjunk mellé szürkét, sárgát, akár kéket, púderrózsaszínt, extrém esetben pedig pinket.

Tipp a Poli-Farbe árnyalatai közül: Poli-Farbe Decor színes beltéri falfesték bazsalikom (D70B) és olíva (D60O) árnyalata vagy a lágyabb zöld színek közül a Poli-Farbe Platinum hunyor (H60) és palástfű (P50) árnyalata.

Inspiráló természet: Az erdő fái

A zöldeken kívül az erdő színei, a fatörzsek és gombák különböző barnái, bézsek, pasztellzöldes, olívás árnyalatok is beköltöztek a lakásba – falszínek és lakástextilek formájában is. Különösen passzolnak ezek a naturális színek olyan enteriőrökbe, amelyekben fa alapanyagú bútorok vagy fagerendák dominálnak. Jól kombinálható a lombkoronák zöldjével.
Tipp a Poli-Farbe árnyalatai közül: Poli-Farbe Decor színes beltéri falfesték olíva (D60O) árnyalata, valamint a Poli-Farbe Platinum szivarfa (SZ50), barna orchidea (BO40) vagy a fenyőspárga (F30) árnyalata.

Poli-farbe 2Korallmánia

A 2019-es év színe a korall, ez a lazacos-barackos szín élénk és természetes, amely még a rosszabb időben is elhozza a nyarat az otthonokba. Egyszerű és sugárzó, jól kombinálható a kheki zöld és a bézs árnyalatokkal is.

Tipp a Poli-Farbe árnyalatai közül: Poli-Farbe Decor színes beltéri falfesték korallvirág (D90K) és a Poli-Farbe Platinum habszegfű (H30) és szalmarózsa (SZ60) árnyalata.

Kéket kékkel

A kék különböző árnyalatai egy helyiségben vagy akár egy falfelületen: erről szól ez az irányzat, ami a kékség színtartományának különös expedíciójára hív – a legvilágosabb árnyalat meghódításától egészen a padlizsánlilák felfedezéséig. A kék színtől bár sokan tartanak, hideg érzetük miatt, a meleg tónusok esetén erről szó sincs, hatásukban viszont természet közeliek és nyugtatóak.
Tipp a Poli-Farbe árnyalatai közül: Poli-Farbe Decor színes beltéri falfesték kék pázsitviola (D70K), mák (D60M), padlizsán (D60P) és a Poli-Farbe Platinum kövirózsa (K50), kék szellőrózsa (K40) árnyalata.

Az optimista sárga

Inspirál és beindítja a kreativitást, ráadásul a sárga mustárárnyalata a legkevésbé sem hivalkodó. Kékek, bézsek, barnák és a fekete a legjobb társasága, de jó viszonyt ápol a szeretetteljes terrakottás tónusokkal, sőt a padlizsánlilával is.

Tipp a Poli-Farbe árnyalatai közül: Poli-Farbe Decor színes beltéri falfesték sárga pillangóvirág (D70S) árnyalata.

A megunhatatlan DIY megoldások – egyedi minták rendhagyó festőeszközökkel a falakra

A színek mellett különböző, saját kezűleg készített dekorációt is varázsolhatunk a falakra! Itt a képzelet szab határt, és olyan mindennapi tárgyakat hívhatunk segítségül, amikről elsőre nem is gondolnánk, hogy ilyen célra bevethetők. Ha ilyen szemmel nézünk körül a lakásban, sok mindenben megláthatjuk a lehetőséget: egy szivacs, egy spárga, egy pecsét vagy épp egy buborékfólia egyaránt lehet festőeszköz a hagyományos ecset, henger és maszkolószalag mellett!

Az alábbi videóban néhány példát mutatunk arra, milyen egyszerűen és gyorsan készíthetsz otthonodba designmagazinba illő falakat!

Poli-farbe 3

Forradalmi újdonság: a lakásfűtő falfesték

A forradalmi újdonság újabb irányt teremthet a lakásfelújításban és az „okos lakás” kialakításában. A Poli-Farbe és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Villamosmérnöki és Informatikai Karának Távközlési és Médiainformatikai Tanszékének mérnökei olyan lakást fűtő falfesték fejlesztésén dolgoznak, amely csökkenti az otthonok ökológiai lábnyomát, alkalmas a lakások, házak energiatakarékos felmelegítésére. A szabadalmaztatási és engedélyeztetési eljárások függvényében hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülő innováció lényege, hogy jól szigetelt szerkezeten, a megfelelően előkészített és alkalmazott festékfűtés lényeges idő- és hőveszteség nélkül, közvetlenül melegíti a kijelölt területet: kiegészítő fűtésként használva körülbelül 6 m2-es felülettel egy 60-70 m2-es területű lakást lehet temperálni, 375 watt/m² teljesítmény mellett.

Nemsokára tehát a fal is fűthet, ráadásul a fejlesztés a lakásfelújítást egy új dimenzióba emeli: a hagyományos fűtési rendszereknél jóval költséghatékonyabb a kiépítése.

Óarany-csillogó felület, rozsda-, beton- vagy mészkőhatás a falakon – a Poli-Farbe Platinum Decor termékeivel

A Poli-Farbe Platinum Decor termékcsalád kifejezetten olyan kísérletező kedvű felhasználóknak ajánlott, akik exkluzív és nem mindennapi felületeket álmodnak meg az otthonukba. Nincs megvalósíthatatlan elképzelés, az innovatív termékekkel az óarany-csillogó felület, a rozsda-, beton- vagy mészkőhatás éppúgy megteremthető, mint a homokkő, terméskő, tégla, fa, bársony, márvány, különböző fémes vagy akár egy antik fal illúziója.  A Poli-Farbe Platinum Decor festékcsalád a kreatív ötletek kivitelezésére határtalan szabadságot és eszköztárat ad a kezünkbe: saját kezűleg egyedi, látványos és plasztikus falfelületeket kreálhatunk, ráadásul végtelen szín és számos effekt kialakításának a lehetőségével.

A termékcsalád a Poli-Farbe Platinum vagy a Poli-Farbe Platinum matt latex falfestékekkel is kiválóan kombinálható.
További termékinformáció és a dekorfelületeket bemutató alkalmazástechnikai videók a www.platinumdekor.hu oldalon találhatók.

MEGOSZTÁS