Jubileumi évet ünnepelnek idén Palkonyán, ahol 25. alkalommal tárják ki a pinceajtókat Pünkösdkor a borosgazdák.

Palkonya a Villányi Borvidék „kincsesdobozaként” emlegetett települése komoly múltra tekint vissza. A község legnevezetesebb műemlék együttese a faluvégi domboldalt beborító, 53 présházból álló pincesor, ahol idén pünkösdkor is tárt ajtókkal várják a gazdák a borszerető közönséget.

Igazi fesztiváli forgatag várja a látogatókat 2 napon át Palkonyán. Főszerepben a palkonyai borok állnak. A nyitott pincés borkóstolók során 10 pincészet előzetes minősítésen átesett borait kóstolhatják meg a látogatók.

A kóstolójegy 2.900 Ft-ba kerül, mely 1 db üvegpoharat és 10 db kóstolójegyet tartalmaz.

A jubileumi év alkalmából különleges programokkal is készülnek a szervezők. Könnyűzenei koncerteket a borospincék előtt, a pincedombokon üldögélve lehet hallgatni, de művészeti programok iránt érdeklődőket is várják, akik 4 helyszínen találhatnak különféle aktivitásokat és kiállításokat. Több kiállítás is nyílik a rendezvény idejére, amelyek régi és mai palkonyai életképeket mutatnak be, egy kis betekintést adva a település izgalmas, rejtett életképeibe.

A rendezvény ideje alatt a helyi éttermek menüsora mellett a Malomparkban is széles gasztronómiai kínálat várható, a street food, de akár a sváb ételek szerelmesei is kedvükre válogathatnak.

palkonya 2Hozz egy pokrócot, heveredj le a fűbe barátaiddal és egy pohár borral, mert itt csak egyet tehetsz: Lassulj be, ez Palkonya!

Résztvevő pincék:
Blázsovics Pince

Fiszter Pince
Haraszti Családi Pincészet
Hárságyi Pince
Mayer Róbert Pincészete
Mokos Pincészet
Németh és Németh Pince
Rőder Pince
Zsirai Pincészet

A rendezvény ideje alatt Pécs és Palkonya között FESZTIVÁLBUSZOK közlekednek.

2019. június 9-én, hétfőn 23:55 órakor FESZTIVÁLVONAT áll hazautazók rendelkezésére Pécs irányába.

A rendezvény ideje alatt 2019.06.09-én, vasárnap 10:00-23:00 óra között TELJES ÚTZÁR lesz Palkonyán, A FORGALOMKORLÁTOZÁS NEM VONATKOZIK A SZOMBATI NAPRA.

PARKOLÓK:
Pécs felöl érkezők: Focipálya és templom mögött.
Villány felöl érkezők: a halastavak melletti úton.

Részletes program és információ a rendezvényről:
www.palkonya.hu
www.facebook.com/palkonyainyitottpincek

MEGOSZTÁS