Horváth Tamás Mexikóban nyaralt a családjával. A kis csapatból egy valaki viszont hiányzott: a kutyájuk, Goku, aki ezúttal a nagymamával maradt Magyarországon. A távoli pihenéssel járó repülős utakra rendre kutya nélkül indulnak, másrészt aggódtak a mexikói szúnyogveszély miatt is. De terveznek még nyári kirándulást, ahova a kis kedvencük is mehet.

Horváth Tomi távoli úticélt választott, hogy kipihenje magát. Feleségével és nevelt fiával meg sem álltak Mexikóig, ami már régóta vágyott úticél volt mindhármuknak, hiszen egyikőjük sem járt még az országban.

Horváth Tamás nyaralás 1Az édes pihenéssel töltött napokat egyetlen dolog keserítette meg: Tamásék ezúttal kénytelenek voltak itthon hagyni a család szeme fényét, Gokut, az egy éves Bichon Frisé kiskutyát, aki Tomi kedvenc meséjének, a Dragon Ball főszereplőjéről kapta a nevét. Tomi azért döntött így, mert Gokut a repülős utakkal járó tortúrának eddig sem tették ki, másrészt Mexikóban sokkal több a kutyákra veszélyes betegséget terjesztő szúnyog:

Horváth Tamás nyaralás 3Nehéz volt Goku nélkül, de nem ez volt az első alkalom, hogy itthon hagytuk, minden észérv emellett szólt. A repülős utazás és a légnyomáskülönbség nem való egy ilyen kis kutyának, Andi anyukájánál remek helye volt. Másrészt féltettem a különböző betegségektől is. Tudom, hogy kint sokkal több a fertőzött szúnyog, ezek pedig veszélyesek Gokura. Nem akartam kockáztatni az egészségét, főleg azután, hogy erről egyeztettem egy állatorvossal is!”

Dr. Lukács Zoltán, kisállatklinikus szakállatorvos felhívta Horváth Tomiék figyelmét arra, hogy a különböző mediterrán országokban nagyobb a szívférgességet és a leismaniozist erjesztő szúnyogok aránya. Ezek a betegségek pedig végzetesek is lehetnek a kis kedvenceinkre nézve.

Horváth Tamás nyaralás 2Tomiék általában mindenhova magukkal viszik Gokut, így a többi nyári programon már teljes lesz a család, például a balatoni kiruccanások alkalmával, ahol szintén sok a vérszívó az enyhe, esős tavasz miatt, de szerencsére a kutyus minden hónapban megkapja az életmentő cseppeket, amik megvédik a csípésektől. Persze, nem csak a pihenésről szól a nyár, Horváth Tamás újabb nagykoncertre készül augusztus 17-én a Budapest Parkban, ahol legutóbb is telt ház, több mint tízezer ember fogadta.