Nehezen érkezett meg az igazi nyár, de most már viszont úgy tűnik, megállíthatatlanul itt van. Készülhetünk a strandra, élvezhetjük a nyári napokat, amennyire csak lehet. A kánikula azonban nem csak felhőtlen örömökkel, hanem odafigyeléssel is jár, hiszen fokozottan vigyáznunk kell magunk és szeretteink egészségére is. A hőség, pláne hogy így váratlanul érkezett még az egészséges szervezetet is alaposan igénybe veszi, az idősebb családtagokra, a gyermekekre, a keringési- és szívbetegségekkel élőkre különösen oda kell figyelnünk.

Első lépés mindenképpen a megfelelő folyadékpótlás, ilyenkor a szokásos 2-3 liternél még többet érdemes innunk, így különösen hasznos, ha mindig nálunk van egy palack ivóvíz. Az elmúlt években is jelen volt már, de idén szerencsére egyre inkább tért hódított a trendi palackok divatja, így ha a napi folyadékot a saját személyes kulacsunkban, ivópalackokban visszük magunkkal, akkor már ezzel is teszünk valamit a környezetünkért, hiszen nem kell úton-útfélen az üres ásványvizes üvegeket hagynunk magunk után.

nyári kert 2A víznek persze minden téren fontos szerepe van, hiszen nyáron jólesik akár többször is zuhanyozni egy nap, hacsak megtehetjük. Ráadásul, ha meleg vízzel kezdjük a fürdést, majd szép fokozatosan hűvösebbre vesszük a víz hőmérsékletét, akkor igazi komoly frissülést is érezhetünk. Ehhez felfedezhetünk valami teljesen új, frissítő illatot is, így például remek választás a Weleda limitált kiadású Nyári Kert tusfürdője, amellyel tényleg szinte egy nyári illatos kertben érezhetjük magunkat. A varázslatos ylang-ylang, a friss citrom és a fás copaiba illata, az organikus szezámolaj bársonyos lágysága tökéletes nyári fürdőélményt biztosít.

WeledaMert milyennek is képzelünk egy igazi nyári kertet?

Biztos, hogy balzsamos virágillata van, nem véletlen hát, hogy a virágok virágának, avagy a szerelem virágának is nevezett ylang-ylang az egyik fő alkotóeleme ennek a nyári kényeztetésnek. Az ylang-ylangot afrodiziákumként is tisztelik, így a hangulata igazán jót tehet egy szerelmes nyári estének is. A citrom könnyed és légies illatával dobja fel hangulatunkat, ezt mindenki jól ismeri, hiszen nem is véletlenül iszunk nyári annyi citromos, citrusos frissítőt sem. A trópusokon honos copaiba fát viszont minden bizonnyal kevesebben ismerik, ennek gyantája és illóolaja nagyon magas antioxidáns tartalmú, és a XVI. század óta gyógyhatású növényként tisztelik Dél-Amerikában. Az idegrendszerre, az immunrendszerre jótékony hatása egészen biztosan jókedvet ébreszt bennünk, akár csak egy igazán szép nyári kert.

nyári kert 1A nyári kert, ahol fűszálak csiklandozzák a talpunkat, a nyári kert, ahol jól esik egy pohár jéghideg gyümölcskoktél, a nyári kert, ahol olyan jó egyet a napsütésben szundítani, a nyári kert, ahol elolvashatjuk végre a karácsony óta rakosgatott könyvet, a nyári kert, ahol vendégeket fogadunk, a nyári kert, amelyben lehet hullócsillagokat lesni…

Élvezzük ki a nyár minden pillanatát!

MEGOSZTÁS