A gyerekek egyre tudatosabbak és érzékenyebbek a jövőjüket érintő dolgokkal kapcsolatban, gyakran könnyebben meglátják, mit lehet tenni természeti értékeink megőrzése érdekében. Az október 15-17. között megrendezendő Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 alkalmából meghirdetett “Így neveld a felnőtteket” pályázaton most ők mutathatják be ötleteiket, hogyan óvjuk meg környezetünket, vízkészleteinket. A rajz- és fotóalkotásokat – meghosszabbított beküldési határidővel – az esemény honlapján feltüntetett elérhetőségeken keresztül lehet benyújtani.

A vízhiány és a vízkészletek súlyos szennyezése miatt fontos, hogy egyéni szinten is mindenki tegyen vízkészleteink megóvása és a vízválság elkerülése érdekében. Ebben segíthetnek most a gyerekek, ugyanis az év legfontosabb hazai diplomáciai eseménye, az október 15-17. között megrendezésre kerülő Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 (Budapest Water Summit 2019, BWS 2019) alkalmából „Így neveld a felnőtteket” címmel rajz- és fotópályázatot hirdetett a Külgazdasági és Külügyminisztérium az általános iskolás gyermekek számára. Így a legfiatalabb generáció is megmutathatja véleményét, ötleteit arról, hogy nekünk felnőtteknek mit kell tennünk ahhoz, hogy számukra is biztosítva legyen az egészséges környezet és vízkészlet.

víz pohárA pályázaton két korcsoportban a 6-15 év közötti gyermekek vehetnek részt tetszőleges rajzeszközzel készített rajz- vagy fotóalkotással, illetve maximum 10 elemből álló rajz- vagy fotósorozattal. Alkotásaikban megmutathatják, mit szeretnének megváltoztatni a felnőttek viselkedésében, világában ahhoz, hogy környezetünk – ezen belül is kiemelten a vízfelhasználás – fenntarthatóbb legyen. A nyertesek korcsoportonként 50 000, 30 000, illetve 20 000 forint értékű ajándékcsomagot kapnak. Emellett mindkét korcsoport kategória első helyezettje a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány felajánlásával egy-egy osztálykiránduláson vehet részt a Tisza-tavi Ökocentrumban, Poroszlón, a legtöbb diákot ösztönző tanár pedig oktatói különdíjban részesül.

A meghosszabbított beküldési határidő: 2019. szeptember 20.

A részletes pályázati kiírás itt érhető el: Így neveld a felnőtteket