A hűtőszekrények eladását a nagy meleg mellett az állami csereprogram pörgette fel, a kerti medencék esetében pedig a kánikula mellett a termékek olcsóbbá válásának köszönhető az eladások emelkedése. A nyár másik slágerének az elektromos roller számít, ebből egyaránt kelendőek az olcsó és drágább típusok is.

Az eladások számát tekintve idén nyáron csaknem másfélszeresére emelkedtek a hűtőgépek és fagyasztószekrények eladásai az Extreme Digitalnál: ez részben a kánikulának, részben pedig az államilag támogatott csereprogramnak volt köszönhető. Közel 40 százalékkal több ventilátor fogyott az előző évhez képest, és mivel elérhetőbb árúvá váltak a kerti medencék, ezek forgalma is mintegy 50 százalékkal nőtt. A június eleje és augusztus vége között eladott termékek közül a legnagyobb bevételt az inverteres split klímaberendezések, az 50 colosnál nagyobb Samsung és LG okostévék, valamint  középkategóriás okostelefonok (Samsung, Xiaomi) termelték az Extreme Digitalnak.

Egy  másik slágertermék az elektromos roller volt, amelyből az 50 ezer forint körüli árú alapmodellek mellett a drágább, akár 150 ezer forint körüli összegért elvihető felsőkategóriás típusok is jól fogynak. A jelenlegi eladási adatok azt sugallják, hogy a rollerek népszerűsége kitart majd karácsonyig, így a már húszezer forint alatti áron is elérhető okosórák, fitneszpántok mellett az egyik legnépszerűbb ajándék lesz az idén.

Extreme Digital 1Az elmúlt egy évben online vásárlóink körében 45 százalékról több mint 56 százalékra nőtt a bolti átvételt preferálók aránya, ezért a bolton belüli fizetést és átvételt gyorsító megoldásokat, például fizetőautomatát  vezetünk be, hamarosan pedig a Foxposttal közösen egy 0-24-es működésű csomagautomatát is üzembe helyezünk ebben a boltban” – mondta el az Extreme Digital új, Szent István körúti üzletének megnyitóján Várkonyi Balázs, a vállalat alapító-ügyvezetője. 2018-ban egy szaküzlet átlagosan 25 ezer darab online feladott, bolti átvételes megrendelést szolgált ki.

Az Extreme Digital új üzletétől mintegy kétszáz méterre található a Markó utcai Központi Mentőállomás, ahol váltott műszakokban, nyolc gépkocsin 150 bajtárs teljesít szolgálatot. Az ő munkájukat a vállalat egy hűtőszekrényt, mikrohullámú sütőket, háztartási kisgépeket és táblagépeket tartalmazó ajándékcsomaggal teszi könnyebbé, amelyet Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője vett át a megnyitón Várkonyi Balázstól.