Szinetár Dóra lett az UNICEF Magyarország jószolgálati nagykövete, így D. Tóth Kriszta mellett immáron két elismert közéleti személyiség segíti hivatalos formában is a szervezet munkáját. A színésznő különleges módját választotta a nagyköveti bemutatkozásnak, hiszen október végén jótékonysági koncertet ad zenésztársaival a Várkert Bazárban.

Szinetár Dóra olyan hírességek „köréhez” csatlakozott, mint Katy Perry, Emir Kusturica, Sergio Ramos, Robbie Williams, Ewan McGregor, vagy Rita Ora. A felsorolt elismert művészek, sportolók a saját országukban mind ezt a tisztséget töltik be. D. Tóth Kriszta 2014-ben fogadta el a szervezet felkérését. Az újságíró-műsorvezető alapító trénere volt a ma is működő Ébresztőóra magyar iskolai gyerekjogi programnak, részt vállalt egy közép-afrikai oktatásügyi misszióban és jelentős összegeket gyűjtött a szervezet munkája számára különböző kampányokban. D. Tóth Kriszta továbbra is jószolgálati nagykövetként támogatja az UNICEF Magyarország munkáját.

D-Tóth-Kriszta-Szinetár-DóraSzinetár Dóra évek óta az UNICEF Magyarország elkötelezett önkéntese, több hazai program megvalósításában vett részt és saját népszerűségét, kommunikációs csatornáit felhasználva sokat tett azért, hogy a gyerekek ügye minél szélesebb körhöz jusson el. Jószolgálati nagykövetként a művésznő a jövőben még aktívabb szerepet vállal az UNICEF Magyarország kampányaiban, a főbb üzenetek kommunikációjában.

„Nagy megtiszteltetés, hogy jószolgálati nagykövetként segíthetem egy olyan hiteles szervezet munkáját, mint az UNICEF Magyarország. Hiszek abban, hogy egy gyerek, bárhol is éljen a világon, ugyanolyan fontos, és értékes kell, hogy legyen a felnőttek számára. A globális felelősséget nekünk felnőtteknek közösen kell viselnünk, hogy megfelelő körülményeket biztosítsunk a fejlődésükhöz. Legkönnyebben én is a saját környezetemben tudok tenni a gyerekekért. Különösen nagy öröm, hogy az UNICEF Magyarország egyre több programot indít a hazai fiatalok számára is” – mondta Szinetár Dóra, aki egyben bejelentette, hogy nagyköveti tevékenysége keretében jótékonysági koncertet szervez. A bevétel az UNICEF Magyarország gyerekeket segítő munkáját támogatja.

Október 31-ére hívtam össze a kedvenc zenésztársaimat egy közös örömzenélésre. Az exkluzív jótékonysági koncerten keverednek a musical dallamok a klezmer hangjaival, a népdalokkal és a roma ritmusokkal” – mondta Szinetár Dóra. A koncerten olyan hazai és nemzetközi zenei színpadokon is elismert művészekkel láthatjuk-hallhatjuk az énekes-színésznőt együtt muzsikálni, mint Dés László, Jávori Ferenc „Fegya”, a Romengo együttes és Szirtes Edina Mókus. Ilyen felállásban még biztosan nem láthatta a közönség a kiváló zenészeket.

Szinetar Unicef kreativ_„Üdv a fedélzeten Dóra! Örülünk, hogy új nagykövetet avathatunk, Dóra pedig már számtalan alkalommal bizonyította elkötelezettségét a gyerekjogok és az UNICEF missziója iránt. Különleges évben köszöntjük őt a szervezetnél, hiszen 2019. novemberében ünnepeljük a Gyermekjogi Egyezmény életbe lépésének 30. évfordulóját” – tette hozzá Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az UNICEF 190 országban dolgozik azért, hogy minden gyerek egészségben, békében fejlődhessen és tanulhasson. A világ egyik legnagyobb és leghosszabb ideje működő gyerekjogi szervezetének idei célkitűzése többek között, hogy segítséget nyújtson 4 millió alultáplált gyereknek, 10 millió gyerek kapjon kanyaró elleni oltást és 35 millió gyerek juthasson tiszta ivóvízhez. A jótékonysági koncert a Várkapitányság Nonprofit Zrt., a Visual Europe Zrt., a Future FM Zrt., az Interticket Kft. és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar támogatásával jöhet létre.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ