Októberben ismét Jazzy Fesztivál! A 90.9 Jazzy rádió minden ősszel várja a stílusos, szenvedélyes és minőségi zene rajongóit a MOMkult-ban. Az idei fesztivál a Paloznaki Jazzpiknikkel közös szervezésben valósul meg, így garantálva az igazi fesztiválhangulatot; október 4.-én és 5.-én, két napon át szól a jazz legjava.

Október 4-én a jazz, a swing és a latin ritmusok egyvelegét hallgathatják meg a Club Des Belugas feat. Anna Luca előadásában. Az együttes a Nujazz műfajának leghíresebb képviselője világszerte. Egyedi módon kombinálják az electro, a lounge és a nujazz stílusokat a brazil beats, a swing és az ’50-es, ’60-as, ’70-es évek afroamerikai zene elemeivel. A Club des Belugas a különböző zenei stílusok elegyével teremt különleges atmoszférát koncertjein. A Jazzy Fesztivál koncertjén az együttes kiegészül a svéd-német származású Anna Luca énekével. A fiatal énekesnő a nemzetközi jazz-szcéna egyik friss felfedezettje, aki számos alkalommal lép fel a Club des Belugas-szal közösen. Előttük a “swing hercege”, Gájer Bálint, a mai magyar “Swing’n Pop” zenei stílus meghonosítója és vezéralakja nagyzenekaros felállásban lép fel. Gájer Bálint műsora a klasszikus swing daloktól kezdve, a latinos lüktetésű szerzeményeken át egészen a pop dalokig terjed. A pénteki koncertre csak ülőhely vásárolható.

Gajer_BalintOktóber 5-én az acid jazzt a house-zal ötvöző Kraak&Smaak Live Band varázsolja el a közönséget. A holland popzene az elmúlt években Európa-szerte dübörög, karakteres és kreatív előadókat ismertet meg a világban. Közülük is kiemelkedik a Kraak & Smaak triója. Néhány év alatt hatalmas karriert futottak be, játszottak már a világ legnagyobb fesztiváljain, így például a Coachella, a Bonnaroo és a Sziget fesztiválok közönségeit nyűgözték le újító szellemiségű zenéjükkel. A Kraak & Smaak Live Band neve a „ropogós és finom” kifejezést rejti, ami zenei újításukra utal: koncertjeik során keverik az élőzenét és a DJ-szetteket, ezzel a különleges harmóniával avanzsált a holland formáció Európa legjobb funk–hiphop–acid jazz együttesévé.

A jó hangulatot a Kéknyúl Hammond Band alapozza meg az est kezdetén. A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl valódi színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak. A  zenekar a hazai színtéren egyedülálló felállásban játszik orgonás jazzfunkbluest. Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs – védjegyének számító – Hammond orgonajátékát Andy Hefler szenvedélyes, karakteres éneke teszi teljessé. A műsor javát saját szerzeményeik alkotják, amelyet néhány klasszikus feldolgozása tesz teljessé. A szombati koncertre csak állóhely vásárolható, kivéve a VIP jegyeket.

Kraak_smaakAz idei fesztivál újdonságaként külön VIP szekciót rendeznek a szervezők, ahol a koncertet követően a MOMkult Kupola termében exkluzív funky afterparty-n vehetnek részt a vendégek. Pénteken a Jazzy rádió DJ-i táncoltatják meg a közönséget, szombaton a Paloznaki Jazzpiknik után Dan Von Schulz ide is elhozza a Fortuna hangulatát!

Jegyvásárlás:
október 4. Club Des Belugas, Gájer Bálint
október 5. Kraak&Smaak Live Band, Kéknyúl hammond Band

További információk:
http://jazzyradio.hu/fooldal/jazzy-fesztival-2019/

MEGOSZTÁS