A vártnál jóval nagyobb összeg gyűlt össze a Születésnapi adománygyűjtésen, amelyet a Baptista Szeretetszolgálat programszervezője, Baricz Dezső szervezett 50. születésnapja alkalmából, ahol sztárvendégek léptek fel.

Gájer Bálint, Király Linda, Várhegyi Lucas Palmira, Pordán Petra, Balogh Tamás, Mittag Olivér és a mesemondó Rolika egy emberként álltak mellé, hogy minél magasabb összeget tudjanak átadni a szervezetnek.

Baricz Dezsőnek szívügye a beteg és hátrányos helyzetű gyermekek. Néhány hónappal ezelőtt látott egy riportot a Tábitha Gyermekhospice Ház főigazgatójával, és visszaemlékezett arra, mennyire megható és szomorú élmény volt számára, amikor évekkel ezelőtt járt az intézményben. Így már tavaly tisztában volt vele, hogy ennek a Gyermekhospice Háznak szervezi a gyűjtést.

Dezső és Rolika“Számomra hihetetlen, hogy 560.000 Ft jött össze, mivel én nem vagyok egy ismert ember. Az életem 23 éve a jótékonykodásról szól, sokat segítem a hátrányos helyzetű gyermekeket mint program szervező” – kezdte Dezső, aki azt is elárulta, utalással jött össze 195.000 Ft, a Stefánia Palotában szervezett partyn, a 97 fő meghívott vendég által pedig 365.000 Ft.

“Álmomban nem gondoltam volna, hogy azért, mert meghívtam a barátaimat, ismerőseimet, és vendégül láttam őket, ilyen bőkezűek lesznek. Hála Istennek egy jó ügy érdekében készek áldozatot hozni. A célom az, hogy mások is példát vegyenek, hogy így is lehet ünnepelni a születésnapot, miközben az ember jótékonykodik, és gyűjtést szervez. Megtiszteltetés számomra, hogy sztárvendégek – Király Linda, Gájer Bálint – vettek részt a születésnapomon, és első szóra igent mondtak a meghívásra, akikkel már évek óta jó barátságot ápolok. Továbbá vendég volt Mittag Olivér, az 2019-es Ausztriai Voice tehetségkutató győztese és a kis mesemondó Rolika. Mittag Olivér meghívta meglepetés sztárvendégnek Várhegyi Lucas Palmirat, a Rising Sztár győztesét is. Olivér és Palmira meglepetés dallal is készültek nekem és a közönségnek. Nagy öröm volt számomra továbbá az is, hogy áldást mondott Dr. Steiner József, lelkész illetve az is, hogy visszatérő házigazdaként vezényelte le a műsort Pordán Petra és Balogh Tamás. Radics Gigivel szintén évek óta jó barátságot ápolok, Los Angelesből küldött videós üzenettel köszöntött fel. Köszönetet szeretnék mondani annak a 97 embernek, akik megtisztelték jelenlétükkel a születésnapomat, hogy adományoztak, és azoknak is, akik utaltak a Tábitha Ház számlájára. Köszönetet szeretnék továbbá mondani a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ vezetőségének, Aulechla József ezredes úrnak és Aranykovács Andrea központ-vezetőnek  a helyszínért. Köszönöm a hidegtálakat és az ételeket a Pizza King Premiumnak és Melhem Saad tulajdonosnak. Mindenki részéről visszajelzés, hogy nagyon jól érezték magukat, és színvonalas programban részesültek. A sztárvendégek külön kiemelték, hogy ők is szeretnének adományozni pénzt a Tábitha Háznak, amit a helyszínen meg is tettek. Mindenki örült annak, hogy ha egy kicsit is, de részese lehetett ennek a nemes célnak, és támogatásukkal a Hospice Ház munkáját elősegítik. Ezt a rövid videót is lejátszottuk a helyszínen, hogy mindenki egy kicsit bele lásson, milyen nehéz munka folyik ott”

https://www.facebook.com/tabithahaz/videos/494598498156084/

Az összegyűlt pénz a helyszínen átadásra került Dr. Benyó Gábornak, a Tábitha Ház főorvosának, aki meghatódott a nemes ügy és a baráti társaságban telt összejövetel miatt.

Király Linda és Mittag OlivérKirály Lindát boldoggá tette, hogy ilyen szép ügyben léphetett fel:

“Sok esetben fordul elő, hogy kiválasztok egy jótékonysági eseményt vagy szervezetet, és akkor azt kérem én is a születésnapomra, hogy oda adományozzanak az ismerőseim. Nálam ez már megszokott dolog, és örülök, hogy kezd terjedni itthon is. Szerintem az ember saját magának sokkal többet ad, hogyha másoknak nyújt segítséget. Felléptem Dezső buliján, és szívügyem a jótékonykodás. Példaértékű, amit csinál, terjeszteni kellene annak a hírét, hogy a sok kicsi sokra tud menni” – mondta a csinos énekesnő.

Várhelyi Lucas Palmira és Gájer BálintDezső nagyon jól teszi a dolgát, próbál mindig lehetőséget adni másoknak is, hogy ne csak róla szóljon az esemény, hanem belecsempészi a jótékonykodást is. Már évek óta jó viszonyban vagyunk, és próbálom az ilyen rendezvényeken segíteni, a fellépésemmel próbáltam egy kis programot adni a vendégeknek” – mondta Gájer Bálint, aki már többször vett részt jótékonysági eseményeken.

A mesemondó RolikaErdélyi Rolika, a 10 éves fiú, akit rengetegen követnek pozitív szemlélete miatt, mesét mondott az összejövetelen, amellyel sokakat megnevettetett.

“Nagyon jól éreztem, szeretem Dezsőt, akinek tiszteletére mondtam a mesét. Példaértékű és ritka az ilyen ember, aki azt nézi, kinek tud segíteni” – mesélte lelkesen Rolika.