Nem túlzás azt állítani, hogy az egészségtudatosság az elmúlt években emberek millióinak központi témája lett. Egyre többen szeretnének tenni azért, hogy a civilizációs betegségeket elkerüljék. A gyógyszeres kezelések mellett mind inkább előtérbe kerülnek a természetes gyógymódok, gyógynövények, amik évszázadok óta bizonyítják jótékony hatásukat. Ezek egyike a szárzeller, amiről kevesen tudják, hogy nemrég hivatalosan is gyógynövénnyé nyilvánították. Anthony William világhírű gyógyító médium természetgyógyász (ezt sajnos nem mondhatjuk el róla) pedig most átadja mindazt a tudást, aminek a birtokában van. Egy egész könyvet szentelt a zellernek, ami végre Magyarországon is elérhető Csodatévő zeller címmel.

– A Föld népességének legalább háromnegyede küzd legalább egy makacs, nem múló tünettel vagy állapottal, és ha maradunk a jelenlegi pályán, a maradék egynegyednél is várható a tünetek és betegségek kialakulása. Beavatkozás nélkül hamarosan a bolygó minden lakóját el fogja érni valamilyen krónikus egészségügyi probléma. – vallja az amerikai sztárgyógyász, akinek tanácsait világsztárok sora követi. Közülük is elsősorban azok, akik az állandó csillogás közepette is hosszútávú és komplex, a mindennapokba könnyen beépíthető, tudatos diétákban gondolkodnak. Sylvester Stallone, Robert de Niro, Gwyneth Paltrow, Novak Djokovic, vagy éppen Pharrell Williams csak néhány név azok közül, akik Anthony William zellerlédiétáját követik.

A zellerlé végigsöpör a bolygón. Lenyűgöző, ahogy Anthony létrehozta a mozgalmat, és világszerte számtalan embernek állította helyre és javította kicsattanóvá az egészségét.” – mondta Sylvester Stallone. A színész, aki évtizedek óta napi szinten törődik a testével, bizonyára nem téved. A könyv szerzője által életre hívott kúra ennek a látszólag semmilyen különleges tulajdonsággal nem rendelkező zöld növénynek az eddig felfedezetlen, sokoldalú és kiváló tulajdonságaira épít.

Anthony William – A csodatévő zellerAnthony William szerint a zellerlékúra nemcsak hatásában különbözik az eddigi divatos életmód diétáktól: Ez az egyetlen trend, amit nem a pénz működtet” – mondja, hozzátéve, ő egy fillért sem fizet a sztároknak azért, hogy reklámozzák a zellerlét és annak rendkívüli eredményeit – “A zellerlé sikere nem a drága reklámkampánynak és promócióknak köszönhető, hanem pusztán annak, hogy milliók és milliók használják világszerte. Azért népszerű és azért marad fenn, mert működik.” – teszi hozzá.

A zellerléből az útmutatások szerint naponta nagyjából fél liternyi mennyiséget érdemes fogyasztani ébredés után, de úgy, hogy ezt követően legalább fél órán keresztül nem veszünk magunkhoz más élelmiszert. Kizárólag a Magyarországon angol vagy szárzeller néven ismert zellerváltozat jöhet szóba – tehát a zellergumó nem megfelelő – és mindenképp a növény préselt levére van szükség, amit ízesítetlenül és hígítatlanul érdemes lassan elkortyolgatnunk.

Eddig is tudható volt, hogy a zellerszár rengeteg – főleg A-, C-, K-, és B – vitamint, ásványi anyagot – kalciumot, magnéziumot, foszfort, folsavat és káliumot – antioxidánst, elektrolitot és rostot tartalmaz, de Anthony munkássága kellett ahhoz hogy kiderüljön: a zellerlé egy konkrét, még felfedezetlen növényi hormont is hordoz, amely az endokrin rendszer minden egyes belső elválasztású mirigyét – ideértve a hasnyálmirigyet, a hipotalamuszt, az agyalapi mirigyet, a tobozmirigyet, a pajzsmirigyet és a mellékvesét is – táplálja és feltölti.

zellerléEz az egyik oka annak, hogy a zellerlé ilyen csodálatosan képes helyreállítani az egyensúlyt a szervezetünkben. A zellerlé ereje nemcsak betegségek megelőzésére és visszafordítására kiváló, hanem a mindennapi közérzet és emésztőrendszer állapota is tartósan javítható a fogyasztásával – ráadásul segít a fogyásban és a kívánt álomalak megőrzésében. Ezért vetik be olyan topmodellek is a zellerkúrát, mint Miranda Kerr vagy Naomi Campbell, akik egyenesen a saját léprésükkel utaznak, hogy kiválthassák a reggeli kávéjukat valami egészségesebbre.

A könyv külön fejezetekben foglalkozik a zellerlé jótékony hatásainak felsorolásával, bizonyos egészségügyi problémák és a zellerlé kapcsolatára, a diéta gyakorlati bevezetésére és alkalmazására, a gyógyulási folyamat megértésére, felismerésére, a tévhitek eloszlatására, egyszóval mindenre, ami a sikeres zellerlé diétához szükséges! Nincs csodapirula, csak a természet ereje!

Anthony William – A csodatévő zeller

MEGOSZTÁS