Pofon csattan, drog kerül az italba… Veréb Tamás épphogy feltűnik a képernyőn, máris óriási felfordulást okoz a Barátok köztben.

A népszerű színész-énekes-dalszerző gyerekkora óta vágyik arra, hogy a Barátok köztben szerepeljen. Olyannyira, hogy tiniként részt vett a sorozat egyik castingján. Bár nagy esélye volt a szerepre, de kiderült, hogy emiatt Miskolcról a fővárosba kellene költöznie, és akkor, 15 évesen még nem állt készen erre. Most azonban megvalósult az álma.

Veréb Tamás Barátok közt 1A Barátok közt kicsi korom óta része az életemnek, kezdetben csak a családommal néztem, aztán pedig közelebb akartam kerülni a sorozathoz, szerepelni benne. Akkor ez nem valósult meg. Ugyan tiniként statisztáltam és kisebb szerepeket játszottam filmekben, de napi sorozathoz nem volt szerencsém, pedig azóta is vágytam rá. Éppen ezért nagyon boldog voltam, amikor megkaptam Székely Csongor szerepét. Úgy érzem, ez kiváló lehetőség arra, hogy az eddig megszokottól eltérő oldalamat is megmutassam. A közönség ugyanis korábban csak hősszerelmesként látott a színpadon, ám a Barátok közben talán nem ilyen a karakterem…” – mondja sejtelmesen Veréb Tamás.

Székely Csongor fiatal nagymenő, sportos, csajozós fiút játszik az április 27-étől ismét a 20 órás műsorsávban látható Barátok köztben. A színész bár szinte senkit sem ismert a stábból, mégis gyorsan megtalálta mindenkivel a közös hangot, különösen sorozatbeli partnerével, a Lucát alakító Truckenbrod Fannival.

Veréb Tamás Barátok közt 2A népszerű színész mintegy másfél hónapja önkéntes karanténban él, ám nem hajlandó keseregni emiatt. Örül, hogy több időt tölthet a párjával; együtt inspirálódnak és alkotnak.

Általában a mindennapos pörgés uralja az életünket, amikor még szövegemet is autózás közben tanulom. Szandival otthon összemondjuk, rögzítjük, majd vezetés közben hallgatom és memorizálom. Ha már így alakult, hogy vissza kell venni a tempóból, amennyire csak lehet, szeretnénk pozitívan megélni ezeket a heteket. A feleségemmel úgy érezzük, hogy ajándék időt kaptunk, amit a korábban elhalasztott dolgokra fordítunk. Ilyen például a dalszerzés. Nagy öröm számomra, hogy most ezzel foglalkozhatok, igyekszem kiélvezni minden pillanatát” – teszi hozzá Veréb Tamás.