A Toastmasters szervezet immár 96 éves a világban, és 16. éve van jelen Magyarországon. Alapítója itthon Benkő Vilmos, vállalkozó, aki Amerikából “hozta haza” azt a különleges rendszert, melyre minden egyes embernek a lehető legnagyobb szüksége lenne. Május 15. és 17. között 7 ország (Horvátország, Románia, Moldova, Szlovákia, Ukrajna, Csehország és Magyarország) legjobbjai, az országonkénti győztesek mérik össze tudásukat – a 96 év alatt először online.

A nyilvános beszédre való nevelésnek évezredes hagyománya van, szónokok százai művelték, és tanították az ifjakat. Míg Amerikában az iskolákban ma is része a tananyagnak a vitakultúra tanítása, addig Magyarországon még vezető beosztásban is csak kevesek veszik a fáradtságot, hogy beszédtanárhoz járjanak, és fejlesszék e képességüket. Nos, a Toastmasters intézménye ezt hivatott pótolni.

Toastmasters

Világszerte közel 350 000 ember, közel 16 000 klubban fejleszti önmagát hétről hétre, hónapról hónapra, évről évre. Vannak, akik csak kíváncsiságból, vannak, akik a munkahelyi előmenetelüket támogatandó, és vannak, akik hivatásszerűen. És vannak a legjobbak.

2020. május 15-től 17-ig 7 ország (Horvátország, Románia, Moldova, Szlovákia, Ukrajna, Csehország és Magyarország) legjobbjai mérkőznek meg, ezúttal online. Furcsa, mert épp a testbeszéd vagy a színpadhasználat az, amit a digitális világ erőteljesen korlátoz, ugyanakkor például a HR világában már évek óta új irány a videóinterjú. Ami két hónappal ezelőtt még mindannyiunk komfortzónáján erősen kívül esett, az mára oly’ természetes részévé vált az életünknek, mint hogy kenyeret vásárolunk a boltban, vagy épp a tévénézés.

Május 15. és 17. között kerül megrendezésre a Nyilvános beszéd és Beszédértékelési verseny (angol nyelven), online, többszáz érdeklődővel és 7 ország 16, igen komolyan felkészült versenyzőjével.

A programot ünnepélyes megnyitó és 7 élő workshop is színesíti, előadók “érkeznek” Nagy-Britanniából és Kanadából. Ők a világ jelenlegi legjobbjai, világ- és Európa-bajnokok, TED és TEDx előadók.

Benkő Vilmos_3

A pénteki Gálaest műsorvezetője Benkő Vilmos, a magyarországi Toastmasters megalapítója. Üzletember, befektető, coach, TED Talk előadó (USA), az Amerikai Kereskedelmi Kamara volt elnöke, az Euronet alapítója, a Speak Academy és Toastmasters Hungary megalapítója. Idén – a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel – a nemzetközi Konferencia is online kerül megrendezésre. Történelmi pillanat lesz, a 96 év alatt még nem fordult elő ilyen. Legyenek Önök is részesei ennek az eseménynek, nézzék meg a legjobbakat, tanuljanak a mesterektől!

További információk:

www.toastmasters.hu

https://www.facebook.com/ToastmastersHungary/

https://www.facebook.com/events/770948683394312/

https://www.facebook.com/BudapestBusinessBranch/