Barátok közt - Murányi Tünde

Új szereplőt láthatnak a nézők hétfő estétől a Barátok köztben. Bözsi mama lánya, Tünde vasszigorral irányítja családja életét, persze sok humorral fűszerezve.

A Bözsi mamát és Vili bácsit játszó Szilágyi Zsuzsa és Várkonyi András a vírushelyzet miatt egy ideig nem forgat; az egészségük érdekében a produkció átmenetileg pihenteti karakterüket, illetve alkalmanként videóchaten feltűnnek a képernyőn. Az ő értékrendjüket képviselve azonban felbukkan Bözsi mama lánya, Tünde, és nem riad vissza az eszközöktől annak érdekében, hogy érvényesítse az akaratát. Az őt megformáló Murányi Tünde örül, hogy sokszínű szerepbe bújhat.

Ritkán nézek televíziót, ezért nem voltam tisztában a családi viszonyokkal és azzal, hogy hol kapcsolódom a történetbe. Ám miután megkaptam a szerepet, megnéztem néhány részt, így kicsit megismerkedtem a sorozatbeli környezetemmel, és közben körvonalazódott bennem a karakterem. Élvezetes számomra, hogy sokfélét játszhatok a Barátok köztben. Hiszen alapvetően szigorú, földhöz ragadtak mondható a sorozatbeli személyiségem, de sokszor megmutatkozik az anyai szív szeretete, a humor és az önirónia is. Az elemzés a lételemem, ezért mindig alaposan átgondolom, mikor tudok apró humort vagy személyes drámát megjeleníteni a jelenetben, így mindig újabb és újabb színeket vihetek bele. Bízom benne, hogy a nézők kedvelni fogják a karakteremet” – mondja Murányi Tünde.

Barátok közt - Murányi Tünde
Barátok közt – Murányi Tünde és Ábrahám Edit

A színésznő a járványhelyzet alatt csatlakozott a sorozathoz, amikor újra elindult a Barátok közt forgatása.

Tavaly szerepeltem a Bátrak földjében, abban sok olyan kolléga működött közre – operatőr, író, rendező –, aki most a Barátok köztben dolgozik, ezért ismerős közegbe kerültem. Hatalmas biztonságot nyújt, hogy bár hazánkban egyre inkább lazul a vírushelyzet miatti szigor, a sorozat készítése közben továbbra is komolyan veszik az óvintézkedéseket, például a rendszeres tesztelést, a maszk és kesztyű használatot. Számos produkcióban forgattam már, olykor embertelen helyzetekben. Ritkán találkozom olyan profizmussal és odafigyeléssel, mint itt. Érezhető, hogy összeszokott a csapat, igazán európaiak a körülmények. Mindezek mellett a járvány miatt a férjemmel elvesztettük a színházi munkáinkat, a családunk bajba került volna, ha nem talál meg ez a szerep. Éppen ezért nagyon hálás vagyok a sorsnak és a produkció készítőinek” – teszi hozzá a színésznő.

Tünde váratlan megjelenése mindenkit megdöbbent, hiszen ő közli, hogy Bözsi mamának és Vili bácsinak szanatóriumba kellett mennie. Amíg ők távol vannak, Tünde szigorúan, szabálykövetően fogja össze a családot. Olyannyira, hogy a Janza Kata által megformált Ildikóval szinte az első pillanatban összeverekszik, majd kiebrudalja a Kertész lakásból.